Slovenija

'Mi smo drugačni': To so Cerarjevi novi in stari obrazi ter njihove obljube

Ljubljana, 15. 07. 2014 08.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
Natalija Švab
Komentarji
916

S SMC v poslanske klopi prihaja vrsta novincev. Številni med njimi odgovarjajo, da so kandidirali, ker verjamejo, da lahko Cerar v državo prinese novo politiko. Vprašanje pa je, če se bo z "nepopisanimi listi" Cerar lahko izognil že videnim težavam, ko se je izkazalo, da "neznani" niso nujno tudi "nepopisani".

Konvencija Stranke Mira Cerarja - 6
Konvencija Stranke Mira Cerarja - 6 FOTO: Bruno Sedevčič

Velika zmaga Mira Cerarja na državnozborskih volitvah je vrata parlamenta na široko odprla kar 36 kandidatom na njegovi listi. Večinoma gre za "nove obraze", o katerih je znanega le malo, Cerar zanje pravi, da jih bo javnost že še spoznala.

S tem bodo apetiti ljudstva po "novih, čistih, neobremenjenih" očitno zadovoljeni, vprašanje pa je, ali bo Cerarju res uspelo, da se ne bo ujel v podobno past kot pred njim voditelji strank, ki so stavili na sveže obraze, a so kmalu po volitvah iz njihovih omar začeli leteti okostnjaki, ki so strankam in njihovim voditeljem zadali hude udarce.

Če bi se izkazalo, da njegovi novi poslanci skrivajo neprijetne skrivnosti, bi bilo to še posebej slabo prav za Cerarja, ki obljublja transparentno, pošteno in etično politiko, svojo kratko politično kariero pa je zgradil na svoji osebi - podobi moralno trdne in etične osebe.

Je pa na seznamu izvoljenih poslancev SMC tudi nekaj takšnih, ki jih javnost v povezavi s politiko že pozna. Gre predvsem za ljudi iz propadlih levo usmerjenih strank, zaradi katerih zdaj Cerarju marsikdo očita, da je njegova stranka kraj za reciklažo starih političnih kadrov in "drugorazredna" LDS.

Na listi SMC je preboj v državni zbor tako tokrat uspel Andreji Potočnik, ki je v preteklosti kandidirala na listi LDS, dr. Draganu Matiću, ki ga je na mesto direktorja Arhiva kulturno ministrstvo imenovalo, ko ga je vodila Zaresova Majda Širca, novopečena poslanka Anita Koleša se je za vstop v DZ leta 2004 potegovala na listi LDS, Igor Zorčič je bil vidni član brežiškega odbora zdaj že propadle stranke Zares, Aleksander Kavčič je v Ljutomeru leta vodil odbor LDS, Urška Muhič pa je bila na mesto direktorice novomeške občinske uprave imenovana v času župana Alojzija Muhiča, ki je bil izvoljen kot kandidat SD in Liste za Dolenjsko, ki so jo ustanovili večinoma člani propadle LDS. Ksenija Korenjak Kramar je srečo poskušala že na letošnjih evropskih volitvah, takrat na listi Sanjska služba, Kamal Izidor Shaker je znan nekdanji študentski funkcionar, tudi domžalski svetnik z Liste Tonija Dragarja, ki je bil nekoč kandidat LDS. Vlasta Počkaj je v občini Hrpelje-Kozina občinska svetnica, izvoljena je bila na listi SD. 

V parlament se je na Cerarjevi listi uspela prebiti tudi trojica visokošolskih profesorjev - profesor na ljubljanski fakulteti za družbene vede Milan Brglez, profesor na Fakulteti za varnostne vede Univerze v Mariboru Bojan Dobovšek in predavateljica na Fakulteti za družbene vede Simona Kustec Lipicer.

Zanimivo je, da je pri številnih izvoljenih na spletni strani SMC mogoče pri vprašanju 'zakaj kandidirate', prebrati, da predvsem zato, ker verjamejo v svojega predsednika Mira Cerarja.

Izvoljeni poslanke in poslanci SMC (po še vedno neuradnih rezultatih volitev):

Andreja Potočnik (Tržič), diplomirana varstvoslovka, bančna uslužbenka, podžupanja (nepoklicno). Volivcem je obljubila, da bo energijo usmerila v ustvarjanje primernih pogojev v gospodarstvu za zaposlovanje mladih.

Branko Zorman (Kranj),organizator poslovanja v gostinstvu in turizmu, menedžer. Delovati želi na področju gospodarstva, zaradi osebne izkušnje pa se posvetiti tudi problematiki invalidnih oseb.

Irena Kotnik ( Radovljica), pedagoginja, upokojenka. Delovati namerava na področju šolstva, trenutno pa piše priročnik ”Kako otroke in mlade pripraviti na življenje”.

Maruša Škopac (Jesenice),univ. dipl. ekonomist, direktorica podjetja, volivcem je obljubila, da bo delovala na področju spodbujanja gospodarstva, turizma in zmanjševanju odvečne in nepotrebne administracije.

Vlasta Počkaj (Sežana), zdravnica, upokojenka, občinska svetnica, sodelavka Rdečega križa. Angažirati se namerava na področju zdravstva in sociale.

Lilijana Kozlovič (Koper), magistra pravnih znanosti, načelnica UE Koper, Zanimajo jo področja javne in lokalne uprave, kulture, problematike manjšin in invalidov ter integracije tujcev.

Marko Ferluga (Koper), inženir strojništva in ekonomist, komercialist, volivcem je že pred volitvami sporočil, da čarobna palica, ki bi popravila vse pretekle napake, ne obstaja in čaka nas težko delo, oz. kot bi rekel W. Churchill: “kri, znoj in solze.”

Tilen Božič (Izola), ekonomist, davčni svetovalec, ki ga zanima ureditev davčne zakonodaje.

Simon Zajc (Lj-Šiška), varstvoslovec, upravljanje voznih parkov podjetij, prostovoljni gasilec. Zanima ga področje nacionalne samopreskrbe.

Mag. Tanja Cink (Lj-Šiška), socialna delavka, angažirati se namerava pretežno na področju trga dela, socialnega varstva in javne uprave.

Dr. Simona Kustec Lipicer (Lj-Šiška),doktorica politoloških znanosti, visokošolska učiteljica, sodelavka strokovnih delovnih teles vlade RS. Usmeriti se želi na politični sistem in politično kulturo.

Dr. Mitja Horvat (Lj-Vič- Rudnik), doktor pravnih znanosti, docent na Pravni fakulteti UL in predstojnik katedre za javno upravo. Volivcem je pred volitvami sporočal: "Mi smo drugačni."

Kamal Izidor Shaker (Domžale), gimnazijski maturant, študent, posvetil bi se rad problematiki mladih.

Dr. Milan Brglez ( Lj- Bežigrad), politolog, visokošolski učitelj in predstojnik Katedre za mednarodne odnose, FDV, UL. V odgovor na vprašanje, zakaj kandidiram je dejal: "Ker nočem, da Rdeči križ in Karitas nadomeščata državo."

Dr. Bojan Dobovšek (Lj- Bežigrad), pravnik in politolog, izredni profesor za kriminalistiko in prodekan za raziskovalno dejavnost na Fakulteti za varnostne vede, UL, delal bi na področju uveljavljanja načel pravne države in preprečevanju sodobnih oblik kriminalitete.

Dr. Dragan Matić (Lj-Moste- Polje), zgodovinar, direktor Zgodovinskega arhiva Ljubljana. O sebi izpostavlja, da vsak mesec redno vplačuje 60 evrov v sklad "Botrstvo otrok".

Ivan Škodnik (Dravograd- Radlje), inženir lesarstva, učitelj strokovno teoretičnih modulov v lesarskih programih, angažiral bi se na področju lesarstva.

Danilo Anton Ranc (Ravne Na Koroškem), inženir lesarstva, prodajni zastopnik. Pravi, da so pomembni rezultati in ne velike obljube.

Janja Sluga (Celje), poslovna administratorka. Kandidirala je, ker verjame v Mira Cerarja.

Margareta Guček Zakošek (Celje), magistra ekonomije, zanimajo jo področja gospodarstva in ekologije ter trajnostnega razvoja.

Anita Koleša (Šentjur), ekonomistka, vodja območne izpostave Javnega sklada za kulturne dejavnosti. Meni, da Miro Cerar pooseblja novo politiko.

Marjan Dolinšek (Zagorje), ekonomski tehnik, komercialist, predsednik Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Zasavje.

Irena Grošelj Košnik (Trbovlje), psihologinja, direktorica centra za socialno delo Trbovlje, prostovoljno izvaja supervizijo za brezplačne svetovalce po telefonu.

Vojka Šergan (Hrastnik), upravno administrativni tehnik, predsednica LAS Zasavje, zanimata jo področji gospodarstva in regionalne politike.

Igor Zorčič (Brežice), pravnik. Volivcem je obljubil, da "nič več ne bo tako, kot je bilo."

Urška Ban (Novo Mesto), ekonomistka, v.d. direktorja občinske uprave Mestne občine Novo mesto, kandidira, ker je v SMC prepoznala drugačno, zaupanja vredno politiko, ki bo gradila na vrednotah.

Branislav Rajić (Maribor), arhitekt, aktiven mednarodni kinološki sodnik, zanimajo ga okolje in prostor, kultura in izobraževanje, dvig splošnega družbenega razvoja ter mednarodno povezovanje.

Srečko Blažič (Maribor), zdravnik, dermatolog, pravi, da je kandidiral, ker mu je dovolj mi je korupcije in nazadovanja Slovenije.

Dr. Jasna Murgel (Maribor), doktorica prava, sodnica. Angažirati se namerava na področju zagotavljanja vladavine prava preko učinkovitega pravosodja.

Ksenija Korenjak Kramar (Maribor), pravnica, mediatorka, prostovoljka v rehabilitacijskem zavodu.

Ivan Prelog (Maribor), strojni tehnik, upokojenec, zanima ga področje gospodarstva.

Mag. Klavdija Markež (Ptuj), magistrica državnih in evropskih znanosti, predavateljica ekonomije in poslovne komunikacije.

Vesna Vervega (Pesnica), učiteljica geografije, ki je kandidirala, ker verjame, da so spremembe mogoče.

Mag. Aleksander Kavčič (Ljutomer), magister državnih in evropskih znanosti, ki pravi, da smo kot država že večkrat padli na izpitu, zato je čas za "popravca".

Franc Laj (Lendava), ekonomist, občinski svetnik, angažirati bi si želel predvsem na področju kreiranja učinkovite ekonomske in fiskalne politike.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (916)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Sputnik84
16. 07. 2014 17.21
+2
Bla bla bla...
Ezekiell
16. 07. 2014 15.32
+4
Sliši se, da veliko članov iz stranke PS, ki so na ministrstvih beži k Cerarju, da bi obdržali položaje! Potemtakem se nam ZARES obetajo novi obrazi in nova politika!
stefan9
16. 07. 2014 14.50
+5
sva čast naivnim slovencem. zmaga tisti ki nima programa in konkretnih rešitev. opišeš problem in zapišeš storili bomo vse da to uredimo. super. rešeni smo. naivnost in neumnost ne pozna meja.
BegunceNaLadijeInvAMERIKO
16. 07. 2014 12.02
+2
Vse dokler boste odklanjali Javno neposredno demokracijo...tako dolgo boste trpeli voljo mafije in kriminalcev in boste jokali in jamrali dalje v neskončnost do konca vaših mizernih dni. Zapomnite si še enkrat to. Osel gre samo enkrat na led. Slovenci gredo na led neštetokrat, ker jih nikoli nič ne izuči, resnično nikoli.
mihaK007
16. 07. 2014 12.00
+8
LDS + ZARES v novi preobleki.... In to pride na dan šele po volitvah :-)
nocomment1
16. 07. 2014 13.23
ja miha, tudi neka misel pravi TISTI, KI POZNA PRETEKLOST, IMA ODGOVOR ZA PRIHODNOST. No, na žalost je s strani tistih, ki pa imajo našo prihodnost, REČENO NAJ NE GLEDAMO NAZAJ. hahahhaa, kaj bolj topoglavega si je že težko izmisliti. Po tej logoki naj ne bi bil noben kriminalec obsojen.
BegunceNaLadijeInvAMERIKO
16. 07. 2014 11.57
+0
Vsak novi izvoljeni "predstavnik ljudstva" bo imel neko vezo z mafijo in ista zgodba se bo ponavljala še naprej. Pa naj si vas vodi Janša, Kučan, Jankovič, Mesec, Hanžek.....itd. Ker v demorkaciji ne rabimo POSREDNIKOV ampak NEPOSREDNO ODLOČANJE LJUDI. Posrednik nikoli ne izpolni vseh tvojih želja in posrednik nikoli ne zadovolji naših želja, odločitev in pričajovanj. NIKOLI !!!
kure bedne
16. 07. 2014 11.56
+3
Upam, da boste res drugačni. Če ne boste pač odleteli. Treba je takoj spremeniti zakon o poslancih v DZ. Če ne bo delal za dobrobit SLO bo pač odletel.
BegunceNaLadijeInvAMERIKO
16. 07. 2014 11.59
+3
kateri bo pa sam sebi v skledo pljuval ?????? nobene odgovornosti v DZ ali JU nebo ker vrana vrani ne izkljuva oči.
BegunceNaLadijeInvAMERIKO
16. 07. 2014 12.00
+0
NEPOSREDNA JAVNA DEMORKACIJA je edina rešitev če hočemo bivat v sožitju in če hočemo blaginjo, edino tako se bomo rešili jarma mafije in kriminalcev.
BegunceNaLadijeInvAMERIKO
16. 07. 2014 11.54
+2
recimo NE mafiji in kriminalcem in uvedimo neposredno javno demokracijo, edino tako uničimo njihovo moč in voljo. Ampak ne vi bi radi še naprej bedo...ok...izvolite....pol jokajte in jamrajte še naprej dalje.
sinhron
16. 07. 2014 11.20
+0
Slovenci smo resnično unikum , ali nas je ta sprevržena politika SDS-a čisto razdvojila ali pa so tisti , ki so volili evidentnega kriminalca v zaporu izgubili razsodnost ali pa imajo drugačne težave . Za SDS je jasno , da podpira korupcijo , plagiatorstvo , laž , prekupčevanje , diskvalifikacije , pranje denarja, ponarejanje dokumentov in fotografij , da želi rehabilitirati domobranstvo , da ne priznava slovenskega sodstva , da razpihuje sovraštvo med slovenci in trosi laži po evropi in svetu ( to je prvenstvena naloga SDS-ovih evro poslancev ), samo da bi oprali svojega liderja , kajti brez njega so izgubljeni . Upam samo , da bo tudi tujina spoznala način in naklep delovanja stranke SDS !!!!!!
BegunceNaLadijeInvAMERIKO
16. 07. 2014 11.02
+1
NEPOSREDNA JAVNA DEMOKRACIJA ni ulizija ampak je izvedljiva..........imamo internet kjer bi se vsi glasovi z imenom in priimkov izpisali na enem serverju. Če pa bi bilo preveč hekerskih vdorov pa bi pač naredili z neko varianto intranet se pravi samostojno omrežje izven svetovnega medmrežja...ker bi bilo vse vidno bi vsak lahko preveri in preštel vse glasove - vsak individualni posameznik v Sloveniji. Kako češ pol tukaj goljufati ?? pol več to ni mogoče. Ti intraneti bi se pa nahajali samo na javnih upravah, občinah...ipd. kjer bi odgovornost in kontrolo nad njim vodili javni uslužbenci s svojim premoženjem oz če nimajo lastnega premoženja pol pa v zapor na prisilno delo to odslužit...... Želim si svobodne a predvsem ODGOVORNE družbe.
bob87
16. 07. 2014 11.39
+1
Pa kaj ti govoriš? Če bo narod o vsem odločal, vodil gospodarstvo itd, kam bomo pa prišli- hahaha. Kako naj nek delavec: kemik, snažilka, gradbinec, osnovnošolski učitelj, avtomehanik, odločajo o programih gospodarstva, mreženju trgovine in poslovnih priložnosti z drugimi državami itd. Vse kar rabimo so pošteni politiki oz. v politiki zaposleni strokovnjaki za svoja področja. Ne pa kup politikov, nekaterih kot marsikdo, še posebej SDSovih sfauliranih gimnazijskih maturantov, ki hodijo tja zaradi plače. A noben nima nikakršnega ali teoretičnega znanja (šola) ali pa praktičnih kvalifikacij. In vse kar znajo početi, je ustvarjati spore in razdvajati ljudi. Ko pa je treba pokazati razna znanja, ti pa izdelajo Slabo Banko, Patrijo in številne druge polomije. Prepustiti delo ljudstvu, je pa druga, še bolj sfaljena opcija- slabše pa že ne more biti.
BegunceNaLadijeInvAMERIKO
16. 07. 2014 11.46
+3
gospodarstvo je privat sfera....mi se menimo o odgovornosti v JU in o zakonih ter davkih. Če ti ni všeč volja ljudstva pol pa naj bo po tvoje in tako kot je vseh 20 let volja kriminalcev in mafije.
BegunceNaLadijeInvAMERIKO
16. 07. 2014 11.48
+2
@bob87 Zdaj pa ti povej meni kako naj kriminalci/mafjaši odločajo o o programih gospodarstva, mreženju trgovine in poslovnih priložnosti z drugimi državami itd. ????? ker to se dogaja vseh 23 let v samostojni sloveniji. Bolje volja ljudstva kot pa volja mafije.....sicer pa zakaj nebi probali nekaj novega....saj volje mafije in kriminalcev trpimo že 23 let in vidiš kje smo.
Sputnik84
16. 07. 2014 17.28
+2
Nobenga interneta. Nej si ljudje stvar vzamejo resno ne pa za hec pa po netu neki. To so resne stvari. A ne vidte da gre država k vragu. Vsi državljani OBVEZNO na volišča. Če te ni bilo opravičeno potem globa 500 eur pa če si na socialni odvzem socialne podpore. Ne pa da eni dobesedno sedijo doma in jamrajo, nema posla, nema posla, zraven pa se ne znajo sprehodt do volišča k je ponavad v istem bloku. SRAMOTA Zakon napisat da so volitve OBVEZNE, pa ponovit vse skupi. Pa nobenih Net glasovanj, ker to ne bo hasnilo. Sploh za upokojence ne. Še manj pa za mladino, k jih to ne zanima.
BegunceNaLadijeInvAMERIKO
16. 07. 2014 10.51
+1
vem kaj slovenija potrebuje: ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ - 1.... NEPOSREDNO JAVNO DEMOKRACIJO-------------------------------------------------------------------------------------------------2..............REVIZIJO ZA VSEH 23 LET NAZAJ (kdor je kradel ga je treba zapret *)------------------------------------------------------------------------------------ -3...................................................UČINKOVITO JAVNO UPRAVO KJER IMA VSAK POSAMEZNIK V NJEJ ODGOVORNOST IN JAMČI ZA SVOJE BARABIJE (podkupnine, osluge, klientalizem) S SVOJIM PREMOŽENJEM IN HKRATI ODPUSTITI NEUPORABNE OSLUŽBENCE KI SO SAM SEBI NAMEN IN URADE/BIROJE/MINISTERSTVA....IPD. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Samo te 3 stvari rabimo in čisto nič drugega da izplavamo iz težav. Nobeni novi ali višji davki ,noben komunizem ni potreben če se te 3 stvari realizirajo.
Sputnik84
16. 07. 2014 17.29
to so sanje ... sanje ki niso v tej politiki več dovoljene. Danes lahko še krademo jutri bo nov dan"
Bojan-F
16. 07. 2014 10.11
-6
Pomoč desnemu sektorju v nočnih morah ...
Bojan-F
16. 07. 2014 10.12
+4
... kaj pa, če je kadrovik g. Golubić Gregor?
Bojan-F
16. 07. 2014 10.53
+1
Bojan-F
16. 07. 2014 10.55
+1
BegunceNaLadijeInvAMERIKO
16. 07. 2014 09.49
-1
NEPOSREDNA JAVNA DEMOKRACIJA je nuja če se resnično želimo osvobodoiti izpod jarma mafijaštva/kriminalizma v sloveniji kjer je zasidran v vsako celico in vse pore slovenske države.
pika poka ježek
16. 07. 2014 10.01
+1
ja ja... se bomo spravili na kakšen trg, pa glasno navijali za predloge. Izglasovan bo tisti predlog, katerega pristaši ga bodo bolj glasno podprili. Nekako tako kot so imeli v Atenah pred 2500 leti, problem bo le v tem, če bo v Ljubljani izglasovan drug predlog kot v Kopru, pa to, HEH
BegunceNaLadijeInvAMERIKO
16. 07. 2014 10.47
+0
ne ne jež kakšen trg neki ?? saj nismo v kameni dobi, smo v 21.stoletju ti pa nakladaš o nekem dretju in vzklikanju na trgu kot da si želimo biti primitivci...imamo internet kjer bi se vsi glasovi z imenom in priimkov izpisali na enem serverju. Če pa bi bilo preveč hekerskih vdorov pa bi pač naredili z neko varianto intranet se pravi samostojno omrežje izven svetovnega medmrežja...ker bi bilo vse vidno bi vsak lahko preveri in preštel vse glasove - vsak individualni posameznik v Sloveniji. Kako češ pol tukaj goljufati ?? pol več to ni mogoče.
BegunceNaLadijeInvAMERIKO
16. 07. 2014 10.59
+0
toti intraneti bi se pa nahajali samo na javnih upravah, občinah...ipd. kjer bi odgovornost in kontrolo nad njim vodili javni uslužbenci s svojim premoženjem oz če nimajo lastnega premoženja pol pa v zapor na prisilno delo to odslužit...... Želim si svobodne a predvsem ODGOVORNE družbe.
BegunceNaLadijeInvAMERIKO
16. 07. 2014 11.28
+1
ker ne rabimo posrednikov demokracije (beri: politikov, poslancev) ampak neposredno, da pa bo transparentno in pregledno more biti še javno zraven. Črno na belem nič vzklikanja in dretja po trgih, ampak 21. stoletju primerno.
bob87
16. 07. 2014 11.44
Pa kaj ti govoriš? Če bo narod o vsem odločal, vodil gospodarstvo itd, kam bomo pa prišli- hahaha. Kako naj nek delavec: kemik, snažilka, gradbinec, osnovnošolski učitelj, avtomehanik, odločajo o programih gospodarstva, mreženju trgovine in poslovnih priložnosti z drugimi državami itd. Vse kar rabimo so pošteni politiki oz. v politiki zaposleni strokovnjaki za svoja področja. Ne pa kup politikov, nekaterih kot marsikdo, še posebej SDSovih sfauliranih gimnazijskih maturantov, ki hodijo tja zaradi plače. A noben nima nikakršnega ali teoretičnega znanja (šola) ali pa praktičnih kvalifikacij.
BegunceNaLadijeInvAMERIKO
16. 07. 2014 09.46
+4
vem kaj slovenija potrebuje: - NEPOSREDNO JAVNO DEMOKRACIJO -REVIZIJO ZA VSEH 23 LET NAZAJ (kdor je kradel ga je treba zapret in ga mučit tako dolgo da pove kje vse skriva svoje premoženje da ga vrne) -UČINKOVITO JAVNO UPRAVO KJER IMA VSAK POSAMEZNIK V NJEJ ODGOVORNOST IN JAMČI ZA SVOJE BARABIJE (podkupnine, osluge, klientalizem) S SVOJIM PREMOŽENJEM IN HKRATI ODPUSTITI NEUPORABNE OSLUŽBENCE KI SO SAM SEBI NAMEN IN URADE/BIROJE/MINISTERSTVA....IPD. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Samo te 3 stvari rabimo in čisto nič drugega da izplavamo iz težav. Nobeni novi ali višji davki ,noben komunizem ni potreben če se te 3 stvari realizirajo.
pika poka ježek
16. 07. 2014 09.43
-1
Kako imajo to porihtano?? Vsi govorijo o Stranki Mira Cerarja, vodi pa jo Miro Cerar mlajši, a mora ta mlad še vedno za vse ata vprašat, pa to, HEH
Skrivnost_85
16. 07. 2014 09.29
+6
vsak, ki bo dvakrat odsoten od seje je odpuščen.
aristotel
16. 07. 2014 09.15
+3
maratonci tečejo zadnji krog...
Razumnež
16. 07. 2014 07.51
+4
"Kamal Izidor Shaker (Domžale), gimnazijski maturant, študent, posvetil bi se rad problematiki mladih.".... No, rad bi se posvetil.... Pa kako lahko taki pridejo v parlament???
scernig
16. 07. 2014 07.11
-2
Za nekatere sam bog ne bi bil dovolj....osebno rajši vidim nateg smc- kod,da me še naprej nategujejo stare elite!!!
Razumnež
16. 07. 2014 07.46
+2
Še več enega in istega.. Ja, to pa je recept za izhod iz krize.. Napoved za Slovenijo: JU se širi še naprej, zadolževanje narašča, davki se dvigajo... in vsaka velika svinjarija še ni kaznivo dejanje (če jo storijo tapravi seveda).
BegunceNaLadijeInvAMERIKO
16. 07. 2014 11.03
+2