Vozimo pametno!

Starejši udeleženci najbolj ogrožena in problematična skupina

Ljubljana, 14. 11. 2016 08.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Jesensko-zimski meseci so statistično gledano najbolj črni meseci za pešce. Najbolj ogrožena skupina so sicer starejši, ki največkrat ne uporabljajo odsevnih teles in svetlejših oblačil. Na AVP zato opozarjajo na previdnost in pravilno ravnanje v cestnem prometu.

Javna agencija RS za varnost prometa (AVP) je nosilec nacionalne preventivne akcije za večjo varnost pešcev, saj ti spadajo med ranljivejše udeležence v cestnem prometu.

Bodi viden
Bodi viden FOTO: Javna agencija RS za varnost prometa

Letošnja statistika na področju varnosti pešcev ni spodbudna, saj je umrlo že 20 pešcev (lani 16 v celem letu), 92 pa jih je bilo v prometnih nesrečah hudo telesno poškodovanih. A omeniti je treba, da je šele zdaj pred nami statistično najbolj rizično obdobje, ko so pešci še bolj izpostavljeni, saj je dan krajši, slabša pa je tudi vidljivost v cestnem prometu.

Na AVP sicer opozarjajo, da so za veliko število nesreč krivi pešci sami. Letos je tako zaradi nepravilnega ravnanja umrlo deset pešcev, ki so bili slabo vidni in niso uporabljali cestnih površin oziroma infrakstrukture, ki je namenjena pešcem. Po statističnih podatkih so sicer najbolj ogroženi in tudi najbolj problematični (z vidika neuporabe odsevnih teles ali svetlejših oblačil) starejši udeleženci. Lani je tako na naših cestah umrlo kar deset pešcev, starejših od 64 let, enako tudi v letošnjem letu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V zadnjih letih je sicer najbolj zaskrbljujoče dejstvo, da se veliko prometnih nesreč, v katerih so udeleženi pešci, zgodi v naseljih, med drugim tudi na prehodih za pešce. Sicer pa se največ prometnih nesreč z najhujšimi posledicami zgodi zaradi neupoštevanja in odvzema prednosti, pa tudi nepravilnega prečkanja vozišča in neprilagojene oziroma prehitre vožnje voznikov.

Na AVP so zato v teh jesensko-zimskih mesecih, ko se zgodi največ prometnih nesreč, v katerih so udeleženi pešci, dali večji poudarek prav večji ozaveščenosti pešcev in voznikov glede pravilnega ravnanja v cestnem prometu ter posledično zmanjšanja teže posledic prometnih nesreč.

Bodi viden
Bodi viden FOTO: Javna agencija RS za varnost prometa

V skladu s cilji nacionalnega programa se krepijo tudi ukrepi za umirjanje prometa, hkrati pa se zagotavlja pešcem prijaznejša infrastruktura z inovativnimi elementi za večjo varnost vseh udeležencev.

AVP tudi spodbuja in promovira ukrepe lokalnih skupnosti v sklopu natečaja 'pešcem prijazna občina', izvaja preventivno-vzgojne vsebine na več kot 230 osnovnih šolah, koordinira terenske aktivnosti lokalnih svetov ter spodbuja oz. sofinancira projekte nevladnih organizacij za večjo varnost pešcev. V letošnjem letu so se v nacionalno preventivno akcijo aktivneje vključile tudi verske skupnosti in tekaške skupine.

Pomemben prispevek k večji varnosti pešcev predstavljajo tudi uporabne smernice za šolske poti, ki že dajejo rezultate, kot so učinkovitejši načrti šolskih poti, varnejša cestna infrastruktura in bolj poenotena prometna signalizacija na šolskih poteh.

AVP skupaj s Policijo, lokalnimi sveti za preventivo in vzgojo v cestnem prometu ter ostalimi deležniki kontinuirano izvaja preventivne aktivnosti, ki prispevajo k večji osveščenosti pešcev in voznikov. Še posebej je pozornost namenjena uporabi odsevnih predmetov, pravilnem ravnanju v cestnem prometu ter s tem povezanim upoštevanjem omejitev hitrosti v naseljih ter odstopanju prednosti pešcem pred označenimi prehodi s strani voznikov.

Bodi viden
Bodi viden FOTO: Javna agencija RS za varnost prometa

Sponzorirana vsebina

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3