Znanost in tehnologija
Oglas

5-tedensko preoblikovanje - s6packom!

Ljubljana, 23. 06. 2016 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Tudi njemu je pomanjkanje časa zase povzročilo vsem že tako znane, pa vendar neljube posledice: bolečine v ledvenem predelu, utrujenost, pomanjkanje energije, okornost, nabiranje maščobnih blazinic …

Najbolj znan polagalec rim in ploščic se je popolnoma predal delu in v dnevih prepolnih obveznosti ni našel časa niti za normalen obrok, kaj šele za rekreacijo.

Bodifit - 1
Bodifit - 1 FOTO: Bodifit

Dokler …

Dokler ga telo ni samo opozorilo, da je skrajni čas, da ustavi konje in prične misliti tudi na svoje zdravje in na vrnitev v staro dobro formo. 6pack Čukur je želel spremembo. In zgrabil je priložnost, ki se mu je ponudila v obliki posebne akcije 5-tedensko preoblikovanje, ki jo organizira in že 5 leto zapored uspešno vodi Bodifit.

Kaj ga je prepričalo?

Uspešnost programa? Trajanje programa? Vsebina »paketa« oz. bogat nabor komponent, ki omogočajo res vsestransko klesanje in oblikovanje telesa in duha?

6pack pravi, da ga je prepričalo njegovo že precej »okorno« telo in temu primerno počutje ter želja po hitri spremembi – reklama namreč obljublja rezultate v 5 tednih. In v tem času se vsakomur ponuja možnost neomejenega obiskovanja fitnesa in vodenih vadb na vseh 5 Bodifit centrih po Sloveniji. To je 6pack Čukurju zelo ustrezalo, saj mu njegov nestanoviten urnik ne dopušča vadbe ob točno določeni uri na točno določeni lokaciji. Ni okleval s prvim obiskom fitnes centra! Želel je čimprej vedeti, v kakšnem stanju je zares njegovo telo. Začetno testiranje telesne sestave, telesnih obsegov in gibljivosti v kolku so pokazali, da je … slabše, kot je pričakoval. Meritve telesne sestave pod budnim očesom strokovnjaka so neizprosne. Nič ne ostane skrito. Postavljen si pred dejstva – pred realno sliko svojega telesa. Kar je odlična motivacija. Končno testiranje, ki sledi po 5 tednih predanega dela, pa je tudi vendarle razlog, da se potrudiš zase!

Bodifit - 2
Bodifit - 2 FOTO: Bodifit

Bodifit strokovnjak je 6packu na osnovi testiranja in na podlagi ciljev sestavil njegov vadbeni program. Testiranje, ki je pokazalo, kje je telo šibko, kaj je treba okrepiti, čemu je treba posvetiti posebno pozornost …, je osnova za določanje skupnih ciljev in poti do tega cilja. Prav zato je prejel čisto svoj, individualno prilagojen osnovni vadbeni program – smerokaz na poti do uspeha. Osnovni vadbeni program je osnova za vsako resnejšo obliko individualne vadbe. Pomaga pri vadbi in je osnova ter stalnica, ki bi se je moral poslužiti vsak, ki se odloči za fitnes vadbo. Gre za izdelavo vadbenega programa, povsem prilagojenega vašim željam in zmogljivostim. Skupaj z inštruktorjem načrt vadbe podrobno razdelate, obdelate predpisane vaje in s tem spoznate tudi pravilno tehniko ter pravilno izvedbo vaj. Vsakemu udeležencu pa so na voljo tudi vse vodene vadbe v velikih dvoranah v vsakem Bodifit centru! A ker je osebni pristop pri Bodifitu temelj in esencialna sestavina programa, nikogar ne prepustimo samemu sebi. Vsakomur, ki pride na naše centre, je zagotovljen skrbnik. V okviru 5-tedenskega programa je vsakemu udeležencu omogočeno mentorstvo s strani trenerja, ki spremlja svojo stranko in ji je na razpolago za nasvete in vsa vprašanja. Popoln koncept vadbe, ki vam je pisana na kožo!

Bodifit - 3
Bodifit - 3 FOTO: Bodifit

V okviru osnovnega posveta o prehrani – da, tudi to je del paketa 5-tedensko preoblikovanje – je 6pack spoznal še nekaj. Da bo moral korenito spremeniti še eno vitalno poglavje svojega vsakdana. Ne bo dovolj vpeljati v svoj vsakdan »le« kulture gibanja oz. redne rekreacije, ampak tudi – kulturo premišljenega prehranjevanja. Večina nas o prehranjevanju sicer vé veliko, težava pa nastopi, ko se je treba začeti skladno z uravnoteženo miselnostjo tudi dejansko prehranjevati, torej iz teorije v prakso. Kar je ugotovil tudi 6pack … Kako premišljen koncept prehrambenega režima vključiti v svoj delovni ritem, v delovni dan, ki se začne navsezgodaj in se konča navsezgodaj (velikokrat) prihodnjega dne?

Pri Bodifitu verjamemo, da hujšanje oz. stradanje ni pravi odgovor. Preskočite diete, ne obrokov! Jejte bolje, ne manj! Prehranjevanja se je treba naučiti, saj lahko samo tako najdemo ravnovesje, ki ga naše telo potrebuje. Pri Bodifitu vam lahko pomagamo na poti učenja, vas usmerjamo in vam dajemo preproste rešitve. Vse se da! Kjer je volja, je pot, je dokazal tudi 6pack Čukur. Svoje prehranjevalne navade je postopoma spreminjal oz. jih optimiziral. Tako ob 2 zjutraj ni več na sporedu sendvič na hitro, morda burek ali nekaj iz bližnjega kioska, ampak hranila, ki so doma in zmeraj na zalogi. Tako da ni izgovorov, da sestavin za pripravo preprostega obroka ni bilo doma, zato nam je burek ob tej uri dobesedno skočil v roke oz. usta.

Zgolj uravnotežena prehrana v kombinaciji z dobrim treningom pa še zmeraj ni dovolj oz. ni ključ do uspeha. Vadba IN počitek IN kakovostna skrbno in premišljeno izbrana prehrana bodo ustvarili vse pogoje za prijetno energetsko polno, »zdravo« življenje.

Kako se je 6pack lotil sprememb v hladilniku, kaj vse je moralo stran, kateri trening mu je izpil še zadnji atom moči, a ga napolnil s svežo dozo nove močne energije? In kaj si je v okviru programa 5-tedensko preoblikovanje z veseljem in brez slabe vest privoščil? In še: zakaj so se za akcijo 5-tedensko preoblikovanje odločile srečne izžrebanke nagradne igre na Zadovoljna.si Urška, Sabina in Ingrid in kakšni so njihovi občutki po prvih dneh soočanj s samim sabo?

Nadaljevanje sledi …

Bodifit - 4
Bodifit - 4 FOTO: Bodifit
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni