Ameriški gigant Apple bo testiral prvo programsko opremo za samovozeče avtomobile

Ameriško podjetje Apple je prejelo dovoljenje za testiranje svoje prve programske opreme samovozečih vozil v Kaliforniji. V podjetju so že pred časom razkrili, da so poleg znanih avtomobilskih proizvajalcev tudi sami začel močno vlagati v to tehnologijo.

samovozeči avtomobil

Apple je pripravljen na testiranje v Kaliforniji. (Foto: AP)

Ameriški tehnološki velikan Apple je prejel dovoljenje za testiranje samovozečih vozil v ameriški zvezni državi Kalifornija. To je pokazal osvežen seznam podjetij z dovoljenjem, ki so ga v petek objavili državni organi.

Načrti proizvajalca priljubljenih pametnih telefonov Iphone in računalnikov Mac v zvezi z avtonomnimi vozili so javnosti le malo poznani. Lani je Apple ameriški vladi sicer poslal pismo s prošnjo, naj olajša razvoj samovozečih avtomobilov, v njem pa razkril, da tudi sam močno vlaga v to tehnologijo.

Tehnološki gigant iz Kalifornije naj bi se sicer osredotočal na programsko opremo, medtem ko bi vozila izdelovali njegovi partnerji. Vsekakor pa mora tudi programsko opremo testirati v praksi.

Samovozeča vozila veljajo za prihodnost avtomobilskega sektorja, prve modele pa naj bi začeli množično proizvajati okoli leta 2020.

V razvoj avtonomnih vozil med drugim vlagajo avtomobilski proizvajalci General Motors, Ford, Nissan, Mercedes-Benz in Toyota, ter druga tehnološka podjetja, kot sta Uber ter Alphabet.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 10
 
izpolni polje vzdevek 18.04.2017 14:58:35
Dokaz zakaj je ZDA št. ena na svetu. Vlagajo v napredek, v tehnologijo.
Več komentarjev