Apple opozoril svoje uporabnike na nevarnosti Meltdown in Spectre

Tudi Applove naprave so na udaru zaradi ranljivosti procesorjev, imenovanih Meltdown in Spectre. Apple je že izdal nekatere posodobitve, uporabnikom pa so svetovali, naj prenašajo aplikacije le od zaupanja vrednih virov. 

Apple iPhone X

Ranljive so tudi naprave Apple. (Foto: AP)

Apple je opozoril uporabnike iPhonov, iPadov in računalnikov, da bi bile lahko naprave prizadete zaradi napak procesorja, zaradi katere bi lahko bile ranljive za hekerske napade. Podjetje je milijonom svojih uporabnikov svetovalo, naj prenašajo programsko opremo le od preverjenih virov, potem ko so razkrili ranljivosti, imenovani Meltdown in Spectre. 

Poudarili so, da ni nobenih dokazov, da so ranljivosti  - prizadeti so procesorji Intela, AMD in ARM - nepridipravi izkoristili, a podjetja, vključno z Microsoftom hitijo s popravki. 

V blogu je Apple zapisal, da so izdali posodobitve za lastno programsko opremo iOS. 

''Varnostni strokovnjaki so nedavno odkrili dve ranljivosti, znani pod imenoma Meltdown in Spectre. Ti vplivata na vse moderne procesorje in zato na skoraj vse ražunalnike in operacijske sisteme. Vsi sistemi Mac in iOS so prizadeti, ampak ne vemo, da bi do zdaj te ranljivosti izkoristili,'' so zapisali. 

Dodali so, da pametna ura Apple Watch ni prizadeta zaradi Meltdowna, za brskalnik Safari pa bodo v prihodnjih dneh izdali posodobitev, da bo tako zaščiten pred Spectro. 

Težave so odkrili raziskovalci pri Googlu in nekaterih drugih institucijah že lani, a so jih do zdaj prikrivali. 
 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 4
yyyeb 05.01.2018 19:29:13
precenjena zadeva. 300 eur maximum
Več komentarjev