Znanost in tehnologija

FOTO: V prestolnici največji 'pokaži in predstavi' festival inovacij, ustvarjalnosti in iznajdljivosti

Ljubljana, 13. 05. 2017 14.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Okoli 200 mladih izumiteljev, ustvarjalcev, umetnikov, znanstvenikov in tehnoloških zanesenjakov je v Ljubljani na največjem tovrstnem sejmu pri nas na ogled in preizkus postavilo svoje izdelke in ideje.

Ljubljana je na območju Tobačne gostila največji "pokaži in predstavi" dogodek, ki je združil raznovrstne izumitelje, ustvarjalce, umetnike, znanstvenike in tehnološke zanesenjake. Predstavlilo se je okoli 200 posameznikov, organizacij in podjetij iz Slovenije in tujine. Festival je odprl premier Miro Cerar kot častni pokrovitelj dogodka.

Mini Maker Faire v Ljubljani
Mini Maker Faire v Ljubljani FOTO: Miro Majcen

Gre za največji festival inovacij, ustvarjalnosti in iznajdljivosti, ki sodelujočim ustvarjalcem nudi priložnost, da pokažejo dela, ki običajno ostanejo skrita v garažah, delavnicah, ateljejih ali na kuhinjskih mizah. Namen ljubljanskega festivala je po navedbah organizatorjev prebujanje raziskovanja, spodbujanje radovednosti, zvedavosti, odkrivanja ter prostega pretoka idej, znanja in izkušenj.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Obiskovalci so lahko skozi pogovore, praktične prikaze ter več kot 15 praktičnih delavnic spoznali ideje in znanja, ki jih ustvarjajo ljudje v regiji. Dogodek je pripravilo osem organizatorjev.

Lani so v svetu sicer organizirali več kot 190 tovrstnih dogodkov v 38 državah, na katerih je sodelovalo več kot 1,45 milijona ljudi.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

encijandupli
14. 05. 2017 14.31
-2
Med drugim so tudi otroci iz ene od republik bivše Jugoslavije, predstavili, pišulo koja ne zviždi.
Uporabnik113089
13. 05. 2017 16.59
-6
Festival "pokaži" v naši prestolnici traja že več kot deset let. Stožice kažejo že kar nekaj časa, pufe za to in ostale županove "transakcije" po Balkanskem polotoku pa bodo tudi plačevali še kar nekaj časa.
LažnivihAmeriskih24ur
16. 05. 2017 08.42
+1
Bodo? ali bomo?? A ja ti ne bos a si pr korit kot Bavcar??