Francoz toži Uber za 45 milijonov, ker je žena zaradi njihove aplikacije izvedela, da jo vara in ga zapustila

Nek Francoz je prepričan, da mu je Uber uničil življenje. Čeprav se je izpisal iz aplikacije za naročilo prevoza, ki jo je uporabil na soproginem telefonu, ji je sistem razkril njegove "potovalne aktivnosti". Posredno pa tudi to, da jo mož vara.

Telefon

(Foto: Thinkstock)

Poslovnež z juga Francije se je odločil, da si poišče prevoz s pomočjo Uberja. Kot zdaj razlaga njegov odvetnik David Andre Darmon, ki ga povzema BBC, je za to uporabil soprogin iPhone.

Težava pa je nastala, ko je, čeprav se je iz aplikacije po uporabi izpisal, Uberjeva aplikacija na soprogin telefon še naprej pošiljala obvestila o njegovih poteh in soprogi razkrila zgodovino njegovih potovanj. No, soproga je iz vsega skupaj ugotovila, da jo mož vara in zahtevala ločitev.

Kot poroča Le Figaro, je moški prepričan, da je za njegovo nesrečo kriva napaka v aplikaciji in zahteva odškodnino.

Čeprav njegov odvetnik vsote ni želel potrditi in je dejal, da želi njegov klient ostati anonimen, mediji poročajo, da naj bi Uber tožil za kar 45 milijonov. Med drugim naj bi se skliceval na dejstvo, da se je podobno neželeno razkrivanje podatkov zgodilo tudi nekaterim drugim uporabnikom aplikacije.

Le Figaro piše, da je do tehnične napake prihajalo na Applovih telefonih, pred decembrsko nadgradnjo operacijskega sistema, medtem ko telefoni, ki uporabljajo operacijski sistem android, niso bili prizadeti.
 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 22
 
zelopameten 16.02.2017 11:35:21
Še en dokaz več da je android boljši od ios-a.
Več komentarjev