Znanost in tehnologija

Google v 5,4 milijarde dolarjev vreden prevzem podjetja za kibernetsko varnost Mandiant

New York, 12. 03. 2022 13.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, K.H.
Komentarji
0

Ameriški tehnološki velikan Google je v torek napovedal, da namerava za 5,4 milijarde dolarjev prevzeti podjetje Mandiant, ki se ukvarja s kibernetsko varnostjo. Če bo prevzem odobren, bo to eden največjih Googlovih nakupov. Mandiant naj bi se Googlu pridružil v letošnjem letu.

Mandiant
Mandiant FOTO: Profimedia

Prevzem Mandianta sodi v okvir dejavnosti Googla, s katerimi želi okrepiti svojo ponudbo računalništva v oblaku. Na tem področju se namreč sooča z močno konkurenco družb Amazon in Microsoft.

Mandiant je bil ustanovljen leta 2004 in strankam pomaga pri pripravah na kibernetske napade oziroma pri soočanju s tovrstnimi napadi. Po trenutnih načrtih naj bi se družbi Google Cloud pridružil tekom letošnjega leta, je poročala AFP.

"Organizacije po vsem svetu se soočajo z izzivi kibernetske varnosti brez primere, saj so napadi, ki so bili prej namenjeni velikim vladam, vedno bolj izpopolnjeni in hudi, zdaj pa so namenjeni podjetjem v vseh panogah," je v izjavi povedal izvršni direktor družbe Google Cloud Thomas Kurian.

Google trenutno že ponuja različne storitve s področja spletne varnosti, med drugim VirusTotal, ki analizira sumljive datoteke in odkriva škodljivo programsko opremo ter BeyondCorp Enterprise, ki podjetjem omogoča varen dostop do storitev v oblaku.

Analitiki podjetja Wedbush so za AFP ocenili, da bi lahko imel ta prevzem vpliv na celoten sektor kibernetske varnosti, saj bi ustvaril pritisk na Amazon in Microsoft, da tudi sama izvedeta podobne prevzeme in okrepita lastni storitvi računalništva v oblaku.

Med potencialnimi tarčami prevzemov so po navedbah Wedbusha podjetja Varonis, Tenable, CyberArk, Qualys, Rapid7, SailPoint in Ping, je še poročala AFP.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.