Znanost in tehnologija

Google z namenom prilagoditve oglasov ne bo več 'bral' vaših elektronskih sporočil 

Washington, 27. 06. 2017 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Da so bili oglasi čim bolj prilagojeni posamezniku, je Google skeniral tudi zasebna elektronska sporočila. Tega ne bodo več počeli, so zatrdili. To seveda ne pomeni, da Google ne bo še naprej med sporočili iskal spam in viruse. 

Google je prikazovanje oglasov ustvarjal tudi prek branja elektronske pošte.
Google je prikazovanje oglasov ustvarjal tudi prek branja elektronske pošte. FOTO: Thinkstock

Google bo prenehal s prebiranjem osebnih elektronskih sporočil, poslanih prek Gmaila, da bi tako ustvarjali bolj prilagojene oglase. Tako si želijo povrniti oziroma okrepiti zaupanje poslovnih uporabnikov njihovih storitev. Ponudba za podjetja, ki je del tako imenovanega G Suite paketa, ni nikoli vključevala prebiranja sporočil v komercialne namene, je poročal Guardian. 

To pa seveda ne pomeni, da Google vseeno ne bo vohljal po elektronski pošti tako zasebnih kot pravnih oseb. Še vedno bodo s skeniranjem zaznavali spam, hekerske ali phishing poskuse. 

Sprememba pri oglasnih sporočilih, kot navaja Guardian, kaže na to, da so poslovni uporabniki vse bolj pomembni za Google. Seveda pa to ne pomeni, da bo brezplačna verzija Gmaila postala tudi brezoglasna. Oglasi se bodo v storitvi še vedno prikazovali, le da ne bodo sestavljeni na podlagi podatkov iz elektronskih sporočil, ampak bodo izbrani na podlagi siceršnjega brskanja po spletu ali po lokaciji in podobno. 
 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TistoPravo
29. 06. 2017 09.26
+1
Reklame so del naše družbe, virtualne seveda. Kaj bi nam radi prijatelje skenslal :)
SeriousOm3ga
27. 06. 2017 08.44
"zasebna elektronska sporočila" Bravo super prevod. Verjetno ste mislili elektronsko pošto. Ali morda google hangouts? Ali Google talk? Ali Google Allo?
Uporabnik458403
27. 06. 2017 08.32
-2
Minister Klemencic upam, da so te tri granitne kocke, ki sem jih danes ponoci vrgel v okna ljutomerskega sodisca in tozilstva dovolj velik klic na pomoc in dovolj veliko simbolno dejanje, da bo letela kaka koruptivna glava pomurske sodno-tozilske maf........... Dejstvo, da mi policija dovoljuje, da se lahko ze vec kot 7 let vozim z neregistriranim avtom pove vse kaksna je situacija in kako ti dela pomurska sodno-tozilska maf.......
TistoPravo
29. 06. 2017 09.26
Da se furaš 7 let z neregistriranim vozilom, niso nevaren zgolj ministru in tvoji domnevni mafijo. Nevarnost glavna si šredvsem nam, preostalim udeležencem v prometu. Zato, pazi!
proofreader
27. 06. 2017 08.30
-1
Spet pišete neumnosti. Plačljiv Gmail nikoli ni imel oglasov.