Znanost in tehnologija
Oglas

Mate 10 Pro – resnični zmagovalec: na testih in v dlani

Ljubljana, 16. 11. 2017 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Huawei navdušuje tehnološke navdušence. Serija Mate 10 telefonov navdušuje z umetno inteligenco, odlično kamero in zmogljivo baterijo. V Sloveniji bosta v naslednjih dneh na voljo Mate 10 Pro in Mate 10 Lite. Oba zmagovalca mednarodnih testov, kar naznanja odlične odzive tudi s strani uporabnikov.

Huawei nadaljuje sodelovanje z ikonsko Leico.  Skupaj so zasnovali dvojno kamero za Huawei Mate 10 Pro. Kamera združuje 12 MP velik barvni (RGB) ter 20 MP velik monokromatski (ČB) senzor, optično stabilizacijo (OIS), najbolj odprti zaslonki na svetu pri f/1,6 ter bokeh (zamegljeno ozadje) ter digitalni zoom, ki temeljita na umetni inteligenci. Tudi prepoznavanje scene in objektov v realnem času temelji na umetni inteligenci, ki je v takšni obliki prvič spoznavamo v telefonu. Kamera tako prepozna muco, kužka, rože, hrano in nočni način fotografiranja, nato s pomočjo umetne inteligence v telefonu samodejno nastavi fotoaparat, rezultat pa so še lepše fotografije.

Huawei - 1
Huawei - 1 FOTO: Huawei

Najboljša ocena na področju fotografije in odlična video tehnologija

Zaupanja vreden industrijski standard DXOmark, ki meri kakovost fotoaparatov in kamer na mobilnih telefonih je Huawei Mate 10 Pro ocenil s kar 97 točkami. To dokazuje,  da se je Huawei s telefonom Huawei Mate Pro zavihtel v sam vrh telefonov, ki ponujajo kakovostno fotografijo.

Huawei Mate 10 Pro je najboljšo oceno pridobil na področju fotografije, kjer je osvojil kar 100 točk, saj ponuja dobro osvetlitev v vseh svetlobnih pogoji, tudi  v slabih pogojih. Ocenjevalci so izpostavili še dobro barvno reprodukcijo z natančno izmerjeno belino. Fotografije na Huawei Mate 10 Pro so tako najboljše med vso konkurenco.

Huawei je razvil tudi odlično video tehnologijo za vse navdušence snemanja video vsebin s pametnimi telefoni.

Huawei - 2
Huawei - 2 FOTO: Huawei

Tudi Guardian telefonu Huawei Mate 10 Pro podelil najvišjo

Po mnenju Sama Gibbsona, priznanega novinarja časopisa Guardian, je Huawei Mate 10 Pro najboljša Huaweijeva naprava do zdaj in obenem tudi pravi zmagovalec, kar mu je prislužilo vseh 5  možnih zvezdic. Gibbson je dodatno izpostavil tudi pomen hitrega nalaganja aplikacij, saj so se tudi aplikacije vključno z velikimi igrami nalagale hitreje kot pri konkurenci.

Odlična zmogljivost baterije v primerjavi s konkurenco

Mate 10 Pro zmore kar dva dneva brez polnjenja, brez posebnih načinov za varčevanje bo deloval kar 50 ur. Vgrajeno ima 4.000 mAh baterijo visoke gostote. Baterija omogočata hitro polnjenje s Huaweijevo QuickCharge tehnologijo, ki ima certifikat TÜV Safety. Gre za pametno upravljanje z baterijo, ki razume obnašanje uporabnika in z viri upravlja inteligentno ter tako podaljša avtonomijo baterije. Poleg tega pa se rešitev hitrega polnjenja (od 1 % do 20 % v 10 minutah; od 1 % do 58 % v 30 minutah) kot prva ponaša s TÜV Fast-Charge Safety certifikatom, ki zagotavlja varno polnjenje.

Huawei - 3
Huawei - 3 FOTO: Huawei

Lite s kar štirimi kamerami

V Slovenijo na police najprej prihaja model Lite, ki poleg zmogljivosti očara tudi z izjemno  ceno pod 400€. Mate 10 Lite je prva naprava, ki prinaša povsem novi Huawei FullView 5,9 palčni zaslon z razmerjem stranic 18:9. Pokritost z zaslonom pa je kar 83 odstotna.

Huawei je že z linijo P9 predstavil pomemben standard v mobilni fotografiji – dvojno kamero. Huawei Mate 10 Lite prinaša še več. Prvič dve prednji ali selfie kameri v velikosti 13MP in 2MP.  Selfie fotograj pa so navdušeni nad portretnim načinom fotografiranja. Selfie Toning Flash namreč omogoča studijske nastavitve svetlobe in umetniški pridih fotografije. Zadnja, tudi dvojna kamera je kombinacija 16 MP in 2MP, ki navdušujeta z bokeh učinkom in odlično zmogljivostjo v slabših svetlobnih pogojih.

Huawei - 4
Huawei - 4 FOTO: Huawei

Uporabniška izkušnja v presežkih

Huawei P10 Lite poganja sistem na čipu Kirin 659, prihaja pa v različici s 4 GB delovnega in kar 64 GB notranjega spomina. Uporabniška izkušnja je povezana z Android-7 in prinaša odlično izkušnjo tudi s sposobnostjo strojnega učenja. Specifikacije dopolni dolgo trajajoča 3340mAh baterija in izredno zanesljiv čitalec prstnih odtisov. 

V Sloveniji na voljo v naslednjih dneh

Telefon Huawei Mate 10 Pro, v mocha rjavi, temno modri in temno sivi barvi, bo v prednaročilu na voljo v paketu z 360 kamero EnVizion že od naslednjega tedna. Huawei Mate 10 Lite pa prav tako že prihaja na police vseh slovenskih operaterjev, na voljo pa bo tudi v prosti prodaji.

Huawei - 5
Huawei - 5 FOTO: Huawei

Narolnik oglasa je Huawei Slovenija.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni