Znanost in tehnologija

Mobilniki Blackberry na kitajskih krilih v novo ero

Las Vegas, 05. 01. 2017 11.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Kitajski proizvajalec elektronike TCL Corporation je na mednarodnem sejmu elektronike CES v Las Vegasu predstavil načrte za oživitev pametnih mobilnikov Blackberry. V partnerstvu s kanadskim podjetjem Blackberry bodo na trg namreč poslali novo serijo pametnih mobilnih telefonov nekoč ene vodilnih znamk v tem segmentu.

Blackberryji se vračajo.
Blackberryji se vračajo. FOTO: Thinkstock

Kanadsko podjetje Blackberry se je sicer lani odločilo, da ne bo več proizvajalo samih telefonov, tako da bo pri novi seriji bdelo le nad programsko opremo in varnostnimi rešitvami.

TCL bo medtem poskrbel za dizajn, proizvodnjo in marketing nove serije pametnih mobilnih telefonov Blackberry, pri čemer računajo, da bodo s svojim solidnim tržnim položajem lahko obnovili zaupanje potrošnikov v omenjeno znamko.

Nove mobilnike bo poganjal Googlov operacijski sistem Android, več podrobnosti glede zmogljivosti in cene prvega mobilnika iz nove serije pa bodo razkrili na bližajočem se svetovnem kongresu mobilne telefonije (MWC) v Barceloni.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

barbamama
05. 01. 2017 14.08
+1
Po Nokii očitno še ena reikarnacija. Mogoče jim pa uspe. Čeprav v taki poplavi kitajskih nizkocenovnikov ne bo lahko
mastablasta
05. 01. 2017 16.25
+3
blackberry je imel to prednost da so bili vsi podatki zaklenjeni 8tudi e-pošta itd), zato se je precej uporablja v poslovne namene. če bodo ustrezno predelali in nastavili Android lahko s tem nadaljuje. sicer pa je samo še en telefon od mnogih.