Znanost in tehnologija

Murska Sobota 'za prihodnost': v občini vpeljali projekt deljenja avtomobilov

Murska Sobota, 22. 12. 2016 12.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mestna občina Murska Sobota spodbuja preobrazbo v sodobno in konkurenčno mesto za učinkovito zadovoljevanje potreb občanov in skupnosti v 21. stoletju. In v okviru te pobude vpeljujejo storitev, ki jo od poletja lahko prebivalci že uporabljajo v Ljubljani.

Car sharing prihaja tudi v Mursko Soboto.
Car sharing prihaja tudi v Mursko Soboto. FOTO: Zoran Vogrinčič

Po Ljubljani električna vozila za souporabo ''osvajajo'' novo mesto na vzhodu naše države. Mestna občina Murska Sobota sama predstavlja pobudo ''Murska Sobota 4 Future'', ki spodbuja preobrazbo v sodobno in konkurenčno mesto za učinkovito zadovoljevanje potreb občanov in skupnosti v 21. stoletju. In v okviru te pobude vpeljujejo v Ljubljani že poznano storitev deljenja avtomobilov Avant2Go.

Podobno kot v Ljubljani je tudi v Murski Soboti začetek pilotni, začenja se v centru na Slovenski ulici, kjer je glavno mestno dogajanje in tudi dnevne migracije ter koncentracija ljudi, so pojasnili pri Avantcarju. Sprva bodo na voljo tri različna električna vozila, v nadaljevanju projekta pa se bodo dodajale tako lokacije kot avtomobili. Aplikacija za pametne telefone za uporabo sistema je ista tako v Ljubljani kot Murski Soboti. Projekt je odraz enega največjih svetovnih trendov – ekonomije delitve, ki uporabnikom omogoča, da vozila uporabljajo, ko jih potrebujejo in zanje plačajo le, ko jih uporabljajo.

Dejstvo je, da dnevno osebni avtomobil uporabljamo le kakšno uro ali dve, sicer pa večinoma stoji parkiran ali na parkirišču pred delovnim mestom ali doma, in kot tak je v 90 odstotkih za lastnika le finančno breme. Poleg tega slovenski model deljenja avtomobilov vključuje le električna vozila, ki med vožnjo ne proizvajajo škodljivih izpustov in pripomorejo k trajnostnim prizadevanjem in ohranjanju čiste narave in zraka. S souporabo vozil se seveda zmanjšajo tudi gostota prometa in težave s parkiranjem.

Sistem uporablja isto aplikacijo za delovanje tako v Ljubljani kot Murski Soboti.
Sistem uporablja isto aplikacijo za delovanje tako v Ljubljani kot Murski Soboti. FOTO: Zoran Vogrinčič

Matej Čer iz Avantcarja sicer meni, da bo ekonomija delitve v nekaj letih zamenjala lastništvo vozil. ''Ob ostali razviti infrastrukturi – hitrejša linija vlaka Ljubljana-Murska Sobota za pot potrebuje manj kot tri ure sistem pomeni, da za mobilnost v okviru obeh destinacij ne potrebujemo več lastnega vozila,'' so prepričani v podjetju in dodajajo, da je bilo še pred uradno predstavitvijo projekta v Murski Soboti zanj veliko zanimanja.

''Koristi za družbo in okolje so podobni kot v Ljubljani: cenejša mobilnost, ker si sredstva (vozila) s pomočjo pametne tehnologije učinkovito delimo, manjša onesnaženost z izpusti in hrupom, ker se uporabljajo izključno 100-odstotna električna vozila in manjša gneča, ker je z deljenjem potrebnih manj vozil na cesti, večja ozaveščenost o dveh globalnih avtomobilskih trendih: električni mobilnosti in tehnologiji souporabe vozil,'' so našteli pri podjetju.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

VolilecSlo
22. 12. 2016 19.11
+7
In kdo bo to uporabljal? Kakšen smisel sploh ima? Vožnje domov niso možne, ker ga ne smeš pustiti doma do naslednjega dne. Delavci v službo se tudi ne bodo vozili, je predraga uporaba. Podjetniki, obrtniki, delavci v privat sektorju imamo itak preveč nabit delovnik in nikoli ne veš kdaj končaš službo brez orodja ali pripomočkov pa tudi ne gre. Torej bo to še najbolj prav prišlo ljudem v javni upravi, ki si lahko to seveda privoščijo in imajo dopoldan dovolj časa skočit na kavico, pa po nakupih, pa k zobarju... med službenim časom seveda. Za delavce in normalne ljudi to vsekakor ne priide v poštev.
KungFuPanda
26. 12. 2016 09.23
+2
Ja, če si neprilagodljiv boš vedno našel pomanjkljivosti. Tudi meni ni praktično, ker nas vozi več v službo. Se večkrat zgodi, da se miraš prilahodit, ko mora kdo od nas dlje ostat, včasih si iščem drug prevoz domov, ali pa doma delam, če ne uspem v službi dokončat. Ampak ima to še vedno več prednosti (od tega, da zasedamo manj parkirnih prostorov, stroškovno je učinkovito ter manj obdemenjujemo okolje, kot da bi se vsak s svojim avtom vozil. Če se boš pa vedno samo pritoževal in iskal slabosti, potem pa osraneš na istem.
linuxuser
22. 12. 2016 14.56
+2
Sistem uporablja isto aplikacijo za delovanje tako v Ljubljani kot Murski Soboti. Super, korak v pravo smer. Katera aplikacija pa je to?
Uporabnik113089
22. 12. 2016 15.13
V Ljubljani pa uporabljajo enako aplikacijo kot v Budimpešti...
Praškovarit
22. 12. 2016 14.35
+4
od kdaj pa imamo to v Žabariji?
Relin Quish
27. 12. 2016 08.34