Znanost in tehnologija

Musk zaposlenega obtožil sabotaže: Mnogi si želijo, da Tesla propade

Los Angeles, 19. 06. 2018 13.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Direktor podjetja Tesla Elon Musk je v pismu delavcem zaposlenega obtožil "obsežne in nevarne sabotaže". Motiv za dejanje delavca naj bi bilo razočaranje, ker ni dobil napredovanja. Musk je še dodal, da je stvar resna in da si mnoge organizacije želijo videti, da Tesla propade.

Direktor podjetja Tesla Elon Musk je zaposlenega obtožil "obsežne in nevarne sabotaže". V elektronskem pismu, ki ga je Musk poslal vsem zaposlenim, trdi, da je neimenovan član ekipe proizvajalca električnih avtomobilov v proizvodni operacijski sistem vnesel šifrirane spremembe in poslal občutljive podatke neimenovanim tretjim osebam.

Musk: Obstaja dolg seznam organizacij, ki si želijo, da Tesla propade

Podjetje njegovih izjav še ni komentiralo in obtožbe zanekrat še niso preverjene, poroča BBC. Musk je v pismu zapisal, da bodo uvedli preiskavo: "Razsežnosti dejanja še niso jasne, ampak glede na to, kar je do zdaj priznal, je stvar resna."

"Motiv za dejanje je bilo razočaranje, ker ni dobil napredovanja, ki ga je želel," dodaja Musk. "Kot veste obstaja dolg seznam organizacij, ki si želijo, da Tesla propade," pravi in našteje borzne posrednike na Wall Streetu, naftne družbe in tekmece na trgu električnih avtomobilov.

Musk je napovedal, da bo zaradi prestrukturiranja podjetja, ki v 15 letih obstoja nobenega leta še ni zaključilo z dobičkom, odpustilo 9 odstotkov zaposlenih.
Musk je napovedal, da bo zaradi prestrukturiranja podjetja, ki v 15 letih obstoja nobenega leta še ni zaključilo z dobičkom, odpustilo 9 odstotkov zaposlenih. FOTO: AP

Požar na Teslinem avtomobilu 'izjemno nenavaden dogodek'

V ločenem elektronskem pismu osebju piše, da je v tovarni prišlo do manjšega požara, ki pa je bil hitro pogašen in ni nikogar poškodoval ali povzročil znatne škode.

Ogenj v tovarni je že drugi podoben dogodek v zadnjem času, potem ko je igralka Mary McCormack na Twitterju objavila posnetek ognja pod Teslinim avtomobilom, ki ga je vozil njen mož Michael Morris v Los Angelesu.

Podjetje je sporočilo, da gre za "izjemno nenavaden dogodek".

Zaradi prestrukturiranja bodo odpustili 9 odstotkov zaposlenih

Nedavno je Musk napovedal, da bo zaradi prestrukturiranja podjetja, ki v 15 letih obstoja nobenega leta še ni zaključilo z dobičkom, odpustilo 9 odstotkov zaposlenih. Musk je bil deležen kritik, ko je po objavljeni rekordni četrtletni izgubi več kot 612 milijonov evrov v prvih treh mesecih tega leta, vprašanja analitikov označil za "dolgočasna in bebava".

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bassettt
19. 06. 2018 15.28
+19
Meni pa je zanimiv, ker si upa in ker ima vizijo. Dela prav, ne glede na vse. Seveda dela zase, ampak izhaja iz sebe za vse nas -- od tesle do vesolja, hisne strehe na celice do boljsega podzemnega prometa...
indiana2222
19. 06. 2018 15.34
-2
dirtmcgirt
19. 06. 2018 15.28
+1
verjetno so to tista podjetja katera jih ni izplačal tako kot je to delal sct.
MKII
19. 06. 2018 15.20
-9
Tesla je propadla firma. Največ 2 leti on adijo.
Salamandros
19. 06. 2018 15.14
-9
Kako je lahko lastnik podjetja, ki v 9 letih še ni ustvarilo dobička, miljonar??? :D
markokrajnc
19. 06. 2018 15.46
+6
Podjetje brez dobička ima lahko veliko vrednost, če investitorji v njem vidijo potencial in so tako pripravljeni od lastnika odkupiti nekaj delnic - ker verjamejo, da bodo v prihodnosti zrasle. Lastnik podjetja tako postane milijonar, čeprav podjetje (še) nima dobička. Tipičen primer za tak način poslovanja je Amazon, ki je vse od leta 1994 pa to ene 3 leta nazaj posloval z zgubo, vrednost podjetja pa se pričakuje da bo večja od vseh podjetij na svetu. Zato je ustanovitelj Jeff Bezos že zdaj milijarder z lastnino več kot 140 milijard dolarjev...
krnekilojz
22. 06. 2018 21.21
on je prodal paypal za 2,5 milijarde dolarjev ali še za več, tako da....
Cogo
19. 06. 2018 15.14
-11
Takšen tip človeka je poznan. Preko trupel do cilja, ki ga nikoli ne doseže, ker ovire preprosto ignorira. Mislim, da bo šlo vse k hudiču.
Darko32
19. 06. 2018 15.43
+3
Kdor vsaj malo pogleda kaj se dogaja z razvojem električnih avtomobilov in polnjenejm baterij vidi, da gre za navijanje baterij tako, da bi jih polnili z velikimi amperažami in tudsi baterije bi morale dajati velike moči. Posledično dobimo to, kar smo bili priča zadnje dni, da se enostavno baterija vname in zagori ter ekplodira. Sam sem izmeril iz radovednosti kratkostični tok ene li-on celice 3,7V in mi je inštriment zabilo čez 25A. Ali drugače glavna varovalka taljivi vpložek počasna pregori, če narediš kratek stik te male celice. KAj šele, če pride do okvare več celic v eni veji, kjer je lahko tok tudi do 150A kratkega stikčnega toka. Zato TESLI ne verjame in temu MUSKU, ker pretirava. Kamion z temi celicami polno naložen v hrib naj bi delal enako. Blefira.