Znanost in tehnologija

Na Facebooku si zdaj lahko fotografije ogledate v 360 stopinjah

San Francisco, 10. 06. 2016 11.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Uporabniki Facebooka lahko zdaj na svoj profil naložijo tudi fotografije, posnete v načinu 360 stopinj, aplikacija pa jih bo sama pripravila za ogled. Novost so na družbenem omrežju pripravili zaradi vse večje priljubljenosti virtualnih očal.

Pametni telefoni omogočajo posnetke v t. i. panoramskem načinu, a ti posnetki so bili do sedaj večinoma zelo malo uporabni, saj jih je ob prenosu na računalnik popačilo in raztegnilo v dolg pas.

Mark Zuckerberg, ki je novost oznanil na svojem Facebook profilu, pa je zapisal, da je vse, kar mora uporabnik narediti: "posneti panoramo ali uporabiti aplikacijo, ki omogoča 360-stopinjske posnetke, nato pa sliko objaviti na Facebooku. Mi bomo naredili vse ostalo."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Posnetek bo namreč Facebook aplikacija sama pripravila za ogled v virtualnem načinu. Na takšnih 360-stopinjskih posnetkih bomo v desnem kotu videli majhen kompas, uporabnik pa si bo s premikom levo ali desno lahko ogledal celotno nepopačeno fotografijo. Panoramsko fotografijo bo uporabnik lahko pogledal tudi s premikanjem telefona ali – če bo uporabljal virtualna očala – glave v želeno smer.

"360-stopinjski posnetki bodo omogočili, da izkusite, kako je stati na odru s Paulom McCartneyjem pred 100 tisoč oboževalci, si ogledate Vrhovno sodišče ZDA, obišete Mednarodno vesoljsko postajo in še več," so zapisali na Facebooku.

Facebook se je odločil, da posnetke in videe v 360-stopinjskem načinu omogoči zaradi vse večje ponudbe virtualnih očal.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gost20
11. 06. 2016 11.47
+1
in vi vsi veselo dajaste slike na fb,... pametno, res pametno,...
Sam Il
10. 06. 2016 12.17
+0
OK, prva pametna poteza po letih in letih blodenj ...