Znanost in tehnologija

Opozorila pred 'zlobnimi dejavnostmi ruske države na internetu'

London/washington, 16. 04. 2018 22.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Tarče zlobnih ruskih dejavnosti naj bi bile vlade in zasebne organizacije, kritična infrastruktura in ponudniki interneta, ki jih oskrbujejo, opozarjajo ameriške in britanske agencije, potem ko je več strokovnjakov napovedalo, da naj bi se Rusija za napade zaveznic v Siriji maščevala s kibernetskimi napadi. Rusi naj bi napadali usmerjevalnike.

Internet
Internet FOTO: Thinkstock

Ministrstvo za domovinsko varnost, ZDA, FBI in britanski Nacionalni center za kibernetsko varnost so skupaj posvarili svet pred zlobnimi dejavnostmi ruske države na internetu. Ameriški analitiki že od zadnjega napada ZDA, Francije in Velike Britanije na Sirijo ugibajo, da se bo Rusija maščevala s hekerskimi aktivnostmi.

Izjava treh agencij pravi, da so tarče zlobnih ruskih dejavnosti vlade in zasebne organizacije, kritična infrastruktura in ponudniki interneta, ki jih oskrbujejo. Rusi naj bi napadali usmerjevalnike (routerje).

"Akterji s podporo ruske države uporabljajo kompromitirane usmerjevalnike za vohunske napade, krajo intelektualne lastnine, dostop do omrežja žrtev in polaganje temeljev za bodoče operacije," svarijo Američani in Britanci.

Podrobnosti niso navedli, vendar pa navajajo neimenovane vlade in organizacije za varnost na internetu, ki naj bi jim zagotovile dokaze, zaradi katerih so izdali opozorilo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

emilzapata
17. 04. 2018 08.05
+5
zlobna ruska država???!!!! Kaj pa USA ni nič zlobna, ko delajo po svetu samo konflikte in državne udare.
ni_mi_vse_eno
16. 04. 2018 22.42
+6
Očitno se ta novica pojavlja v medijih več dni zapored, zato si lahko obetamo hekerski napad s strani ZDA in naprtitev krivde za ta napad na Rusijo. To je pač modus operandi ZDA, da z lažmi zmagujejo vojne, vendar Putin jih ima v malem prstu naštudirane, zato je tudi "najvplivnejši mož".