Tehnološka senzacija na Dunaju: električni avtobusi brez voznika

Dunajčane bosta že v začetku prihodnjega leta po ulicah prevažala dva avtobusa brez voznika. Sicer bo to še testno obdobje, a Avstrijci so odločeni, da bo tehnološka senzacija prisotna tudi na rednih linijah, in sicer že čez dve leti.

Navya Arma

(Foto: Navya Arma)

Dunaj gre v korak s časom, bi lahko rekli ob najavi še ene tehnološke novosti, ki bo že naslednje leto vozila po mestnih ulicah. Dunajski javni promet bo namreč poleg podzemne železnice, tramvaja in avtobusov dobil še prve električne avtobuse brez voznika. Vozili bodo po dva kilometra dolgi progi v novi stanovanjski soseski Seestadt Aspern, kjer bodo stanovalce prevažali do postaje podzemne železnice. Avtobuse, imenovane “Navya Arma”, je francoski proizvajalec že začel testirati. V začetku leta 2018 jih bodo pripeljali na Dunaj, kjer jih bodo testirali in nadgrajevali še v realnem okolju. Leta 2019 nameravajo uvesti redno linijo z avtobusi brez voznika, ki bodo delovali v realnih okvirih: z avtobusnimi postajami, voznim redom in pravimi potniki.

V projektu z naslovom “auto.Bus Seestadt” skupaj s francoskim proizvajalcem avtobusov Navya na področju tehnološkega in pravnega razvoja avtonomnih minibusov sodelujejo dunajsko javno podjetje Wiener Linien, Avstrijski inštitut za tehnologijo, Kuratorij za prometno varnost, družba TÜV Austria in Siemens AG Avstrija. Preden pridejo prvi avtobusi na Dunaj, morajo rešiti še kar nekaj pravnih in regulatornih vprašanj.

“Razvijamo rešitve za varno interakcijo med potniki in avtobusi. Avtobus želimo naučiti, kako na cesti zanesljivo prepozna osebe in predmete,” je povedal Wolfgang Ponweiser z Avstrijskega inštituta za tehnologijo. Projekt bo financiralo avstrijsko Ministrstvo za promet, izvajalo pa ga bo dunajsko javno podjetje Wiener Linien. Poleg samovozečih avtobusov na Dunaju načrtujejo tudi prvo podzemno železnico brez voznika na liniji U5, ki naj bi začela obratovati leta 2023.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 28
 
picolin 06.06.2017 12:34:05
samo zračunajte si elektriko npr.če bo en avto pri polnjenju rabil trenutno 8-10 kw x 8h x30 dni tisti ki se veliko vozite in boste na koncu meseca toliko plačali elektrike kot ena mehanična vulkanizerska delavnica ki kompresor laufa nonstop in ki rabi 6do 7 kw. res je da bo pol čistejše okolje bodo pa tudi denarnice še hitreje presušile kot sedaj razen če se boste prštekal k sosedu da ne bo nč vedu hehe
dzun-tao 08.06.2017 12:43:05
strošek vožnje po kilometru je cca 30% tistega z dizelskim avtomobilom, pa obračaj statistiko kot hočeš.
lemur 21.06.2017 09:53:36
Trenutno je res obcutno ceneje z elektro avtom, ampak morda ne bo vedno tako, razen ce nam ne uspe priti do suficida elektrike iz obnovljivih virov. Vecji problem je polnjenje, ki pri Tesli v primeru Supercharge postaje traja 30 min za 80%, drugje pa se mnogo dlje. Iz tega naslova se hitro izgubi 100h na leto, kar je 12,5 dni dopusta ali pa znaten denar, ce se preracuna v nadure.
Več komentarjev