Tesla odpoklicala 11.000 modelov x

Ameriški proizvajalec luksuznih električnih vozil Tesla je odpoklical 11.000 vozil model x, za katere obstaja možnost, da zadnji sedeži ob trku zdrsnejo naprej. Kot so poudarili v družbi, možnost napake obstaja le pri manjšem deležu vozil, a so jih iz preventivnih razlogov odpoklicali več.

Iz Tesle so v četrtek sporočili, da so notranji preizkusi pokazali, da je treba pri nekaterih vozilih modelnega leta 2016 in 2017 morda učvrstiti pritrdilni sistem druge vrste sedežev.

"Čeprav Tesla ni prejela poročil o kakršnih koli nevšečnostih ali nesrečah, povezanih s to zadevo, bomo nadaljevali s prostovoljnim odpoklicem, da preverimo vozila in se prepričamo, ali so pri njih morda potrebne prilagoditve," so pojasnili v družbi.

Tesla - Model x

Ameriški proizvajalec luksuznih električnih vozil Tesla je odpoklical 11.000 vozil model x. (Foto: AP)

Lastniki lahko vozila po njihovih zagotovilih nemoteno uporabljajo še naprej, a naj do obiska pooblaščenega serviserja po možnosti preprečijo, da bi v drugi vrsti hkrati dva odrasla sedela na levem in sredinskem sedežu.

Zaradi težav proizvedli le 260 primerkov modela 3

Avtomobilski proizvajalec je sicer v začetku meseca razočaral s podatkom o skromni proizvodnji novega avtomobila model 3. Zaradi težav v proizvodnji so namreč proizvedli le 260 primerkov težko pričakovanega modela.

Avgusta je Tesla napovedovala, da bodo v tretjem četrtletju prodali 1500 primerkov tega avtomobila, in pojasnjevala, da bi lahko proizvodnjo do konca leta dvignili na 5000 avtomobilov tedensko. Nižje številke so posledica proizvodnih ozkih grl, ki pa jih odpravljajo.

 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 22
 
periot22 13.10.2017 20:51:56
električni klump
Več komentarjev