Znanost in tehnologija
Oglas

Veliko telefona za manj denarja

Ljubljana, 09. 02. 2017 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Huawei navdušuje z novima pametnima telefonoma Huawei Nova in Huawei Nova plus: Gre za prva predstavnika sveže serije Nova, ki je bila zasnovana za potrebe najbolj dinamičnih uporabnikov. Huawei Nova se ponaša z elegantnim oblikovanjem, napredno kamero za bolj živahne fotografije in nadgrajeno zmogljivostjo za obogateno uporabniško izkušnjo. Za vse, ki cenite zmogljivost baterije, je telefon serije Nova prava izbira.

Čeprav je segment cenovno srednjerazrednih prenosnih telefonov močno zasičen, je podjetju Huawei zaradi konkurenčnih cen uspelo zasesti pomemben delež. Modela Nova in Nova Plus nadaljujeta tradicijo cenovno konkurenčnih modelov, ki nudijo dodatne atribute, ki prepričajo še tako zahtevnega uporabnika. Še posebno model Nova je tako po videzu kot lastnostih prenosni telefon, ki bo prav gotovo pripomogel k uspehu podjetja Huawei v tem cenovnem segmentu. Telefona imata praktično enake lastnosti, le da je Nova Plus večji telefon in ima fotoaparat, ki lahko posname fotografije z več slikovnimi točkami.

huawei - 2
huawei - 2 FOTO: huawei

Dve velikosti: za vsakega uporabnika

Oba telefona sta ergonomsko zasnovana in lepo sedeta v uporabnikovo dlan. Že na prvi pogled všečna in elegantna telefona sta zasnovana za enostavno enoročno uporabo. Sprednja stran obeh telefonov je zelo podobno zasnovana s stekleno površino, ki je ob robovih rahlo zakrivljena, kar daje prestižen vtis. Model Nova ima zaslon velik 12,7 cm po diagonali (5 palcev), Nova Plus pa 13,97 cm (5,5 palca). Ohišje obeh telefonov je narejeno iz aluminija, zaradi česar sta telefona videti zares elegantno.

huawei - 1
huawei - 1 FOTO: huawei

EMUI deluje odlično!

Oba telefona imata naložen Huaweijev lastni uporabniški vmesnik EMUI, ki v kombinaciji z Androidom verzije 6.0 odlično deluje. V nastavitvah in posebnih aplikacijah lahko določite številne nastavitve, ki še bolj optimizirajo delovanje sistema. Dodane so še nastavitve kretenj rok, uporabe členkov ter uporabe zelo hitrega čitalnika prstnih odtisov za zajem fotografij oziroma videa, odgovarjanja na klic ali izklopa alarma, pri čemer lahko uporabite katerikoli prst.

Baterija, ki prepriča tudi najbolj zahtevne

Glede na dejstvo, da imata oba telefona vgrajene enake čipe, Snapdragon 635 z enakimi hitrostmi delovanja (8-krat 2 GHz) ter enako količino delovnega pomnilnika (3 GB), je tudi delovanje sistema povsem enako. Razlika je le v trajanju baterije, saj večji zaslon porabi več energije, ne glede na dejstvo, da ima model Nova Plus zmogljivejšo baterijo. Na testu je baterija modela Nova zdržala približno 27 ur, baterija modela Nova Plus pa 25 ur. Oba telefona je mogoče zelo hitro napolniti, saj sta opremljena s SuperCharge tehnologijo in polnilnikom C oblike.

huawei - 3
huawei - 3 FOTO: huawei

Visoka razločljivost tudi v videu

Serija Nova je prva serija telefonov Huawei, kjer lahko videoposnetke zajame v razločljivosti kar 4K, kar pomeni res dobre posnetke. Telefona imata sicer vgrajena različna fotoaparata, Nova 12 MP, Nova Plus 16 MP, a nastale fotografije so pri obeh odlične kakovosti. V vsakem primeru so fotografije dovolj dobre tudi za zajemanje pomembnih posnetkov. Poleg tega Huawei Nova serija podpira hitro ostrenje z neverjetno natančnostjo, kar je pri fotografiji, kjer je pomembna odzivnost telefona, izredno priročno.

huawei - 4
huawei - 4 FOTO: huawei

Prestižen občutek za dosegljivo ceno

Huawei se je dodobra zasidral na tretjem mestu največjih prodajalcev prenosnih telefonov, kar mu je uspelo predvsem z odličnimi cenovno srednjerazrednimi telefoni, ki ponujajo veliko za razmeroma konkurenčno ceno. Nova Plus in Nova nadaljujeta to serijo razmeroma zmogljivih in oblikovno lepo izdelanih telefonov, ki za manj denarja od konkurence nudita občutek prestižnosti. Huawei Nova z 32 GB notranjega in 3 GB delovnega pomnilnika lahko kupite v Big Bangu in na Si.mobilu. Huawei Nova Plus z 32 GB notranjega in 3 GB delovnega pomnilnika pa je na voljo v Telemachu. V Sloveniji lahko izbirate med sivo, srebrno in zlato različnico. Maloprodajna cena modela Huawei Nova je od 419 € dalje, večjega Nova Plus pa od 449 €. Ob vezavi vam operaterji ponujajo še boljše cene.

huawei - 5
huawei - 5 FOTO: huawei

Naročnik oglasa je Huawei Mobile Slovenia.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni