VIDEO: Ne preveč simpatičen stvor odpre vrata in na svobodo spusti prijatelja, nato še sebe 

Roboti podjetja Boston Dynamics ne slovijo po prikupnosti, še več, večinoma nas ob ogledu spreleti srh. Zdaj so predstavili že videnega robota na štirih nogah, ki pa so mu dodali roko, s katero z lahkoto odpre vrata in se odpravi v svet. 

Na eni strani v razvoj robotov vsaj potiho zremo z občudovanjem, še posebej, če je govora o simpatičnih humanoidnih robotkih, na drugi strani pa se v marsikomu kopiči nelagodje, če že ne strah. Tega v kosti največkrat poženejo stvori, ki jih ustvarja podjetje Boston Dynamics. 

Nedavno so nam pokazali robota, ki naredi salto, zdaj so predstavili, sicer že videnega, a tokrat dodelanega robota na štirih nogah Spot Mini, ki je z nekakšno roko na mestu, kjer bi denimo pričakovali glavo, sposoben odpreti vrata.

Rumeni robot, ki se ga marsikdo ne bi želel srečati, nato gentlemansko spusti naprej svojega ''prijatelja'', nato se na ''svobodo'' odpravi še sam. Videti sicer je, da vrata niso zaklenjena. 

Podjetje je bilo nekaj časa v lasti Googla, zdaj je v lasti japonskega giganta SoftBank. S kakšnimi tehničnimi podrobnostmi niso postregli, tuji mediji domnevajo, da robot še ni povsem avtonomen, ampak ga še vedno upravlja nekdo, ki ni v kadru posnetka. 
 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 6
 
relos 14.02.2018 08:37:34
žal bodo take kmalu spuščali nad nedolžne ljudi, da opravijo delo
Več komentarjev