VIDEO: Novi Applov telefon s tehnologijo prepoznavanja obraza 

Deset let je že minilo, odkar je zdaj že pokojni Steve Jobs predstavil iPhone. Za okroglo obletnico so pri Applu predstavili nov model X (deset). Novi model se med drugim ponaša s tehnologijo prepoznavanja obraza, ki naj bi bila varnejša od prepoznavanja prstnega odtisa. Na sami predstavitvi pa, kako nerodno, ni delovala.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Apple je pokazal novi model (oziroma nove modele) svojega paradnega konja. Applov iPhone X (ne gre za iks, ampak rimsko deset), ki bo na trg prispel novembra, obljublja boljše kamere, tehnologijo prepoznavanja obraza, animirane emotikone, zmogljivejšo baterijo in brezžično polnjenje. Poleg X so predstavili še nova modela iPhone 8 in iPhone 8 plus.  

Apple iPhone X

Novi Applov model (Foto: AP)

''To je iPhone X. To je največji skok naprej od originalnega iPhona,'' je dejal šef Appla Tim Cook

Kovinsko-stekleni ter na vodo in prah odporni iphone X se ponaša z visokokakovostnim 5,8-palčnim oziroma 14,7-centimetrskim zaslonom Super Retina s tehnologijo OLED, ki sega do robov telefona, podporo za obogateno resničnost, brezžičnim polnjenjem, dvojno kamero z 12 megapiksli in prepoznavo obraza za odklepanje zaslona. Face ID prepozna obraz tudi, če oseba nosi očala, deluje pa le, če lastnik neposredno gleda v telefon. Nima pa desetka gumba za prepoznavanje prstnega odtisa, kar so na svojih telefonih sicer predstavili leta 2013. 

iPhone X

Animirani emotikoni (Foto: AP)

Zagotovili so, da je Face ID precej bolj varen oziroma 20-krat bolj varen od prstnega odtisa, saj je ta pripomoček sposoben razlikovati med fotografijo in pravim obrazom, pa tudi z res dobro masko. Sistem deluje tudi v temi. 

No, ni pa Face ID deloval na sami predstavitvi, saj programski direktor Craig Federighi telefon želel zagnati s pomočjo te tehnologije, a je ni mogel. Precej nerodno, kajne?

Obenem nima več tipke Home, tu pa so tudi nabor animiranih emotikonov, ki s pomočjo senzorjev oponašajo uporabnikovo obrazno mimiko, nov procesor A11 Bionic in nov operacijski sistem Ios 11.

Njegova izhodiščna cena v ZDA bo znašala 999 dolarjev (833 evrov). 

Mu bo uspelo prepričati?

Analitiki se sprašujejo, ali bo Applu z novo generacijo uspelo navdušiti trg, kot mu je to uspelo pred 10 leti s prvo generacijo. Zdaj že pokojni soustanovitelj in legendarni prvi mož Appla Steve Jobs je prvi iPhone predstavil 9. januarja 2007, v prodajo pa poslal 29. junija istega leta.

IPhone je imel velik uspeh in obenem korenito vplival na nadaljnji razvoj mobilne industrije. Bistveno je pripomogel tudi k temu, da je Apple danes največje podjetje na svetu po tržni vrednosti. Od začetka leta se je tečaj Applovih delnic zvišal za približno 40 odstotkov. Apple s prodajo iPhonov ustvari približno tretjino svojih prihodkov.

Vendar pa se Apple na trgu pametnih mobilnikov sooča z ostro konkurenco. Junija in julija ga je po prodaji pametnih mobilnikov na globalni ravni prvič prehitel kitajski Huawei in ga tako zrinil z drugega mesta – vodilni proizvajalec pametnih mobilnikov ostaja južnokorejski Samsung, po poročanju francoske tiskovne agencije AFP kažejo podatki tržno-analitske hiše Counterpoint Research.

Samsung je nedavno predstavil nov model pametnega mobilnika Galaxy Note, kmalu naj bi drugo generacijo svojega mobilnika Pixel predstavil tudi ameriški Google.
 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 82
 
Svalbard 14.09.2017 11:41:59
Odlično Minioni, več kot očitno se Vam NE sanja kaj se dogaja za temi črnimi zrcalci! Najljubši mi je komentar s strani tipičnega Miniona, "Kaj ma veze..ce zivis posteno se nimas kaj bat ." Ravnokar si Oddal si vse biometrične podatke o sebi. In to s PRIVOLJENJEM! Ne pozabite tega. Lep dan.
yurife 14.09.2017 12:10:12
""Odtisi in face se hranijo samo na napravah"" ta je boljši:)
Svalbard 14.09.2017 12:21:28
Saj pravim MINION! So jim posnel še 3. film. Ravno se predvaja v kinih.
igorli 14.09.2017 19:42:42
Zelo arogantno je razmišljanje da si toliko pomemben da želijo imeti američani podatke o tebe. Ta post je iz iphona ki sem odklenil z prstnim odtisom.
Več komentarjev