VIDEO: Roboti vse bolj dovršeni: Atlas brez težav naredi salto 

Številni se (bolj ali manj) bojijo robotov (in umetne inteligence), ki bi lahko človeštvu zadali tudi smrtonosni udarec. No, zagotovo ni nič kaj prijeten občutek ob ogledu Atlasa, ki postaja vse bolj dovršen in sposoben vse več trikov. 

Tehnološko podjetje Boston Dynamics razvija vse bolj dovršene robote, ki marsikomu naženejo strah v kosti (ne želimo si niti predstavljati, da ima takšna stvar na rokah nameščeno strelno orožje). 

Humanoidnega robota Atlasa so zdaj razvili do te mere, da brez težav naredi salto. Kot je razvidno iz njihovega posnetka, se robot svojega uspešno izvedenega premeta nazaj tudi ''iskreno'' razveseli. 

Je pa podjetje pokazalo tudi novo verzijo robotskega psa SpotMini, ki je morda za odtenek manj strašljiv, čeprav najverjetneje ne bi nihče želel, da bi se tak 'pes' zagnal vanj. Človek sicer dobil nekoliko neprijeten občutek ob ogledu videa, ko se robot zazre neposredno v kamero. 

Veliko o slednjem ni znanega, je pa to manjša različica strašljivega Spot robota, ki je prav tako pomanjšana različica robota na štirih nogah, ki ga je podjetje razvijalo za ameriško vojsko. Ta ga je na koncu zavrnila, ker je bil preglasen in bi lahko na terenu izdal pozicijo vojakov. 

Boston Dynamics je bil nekaj časa v lasti Googla, a so ga junija prodali podjetju SoftBank. Podjetje je zdaj del japonske verige podjetij, ki med drugim ustvarjajo bolj simpatične himanoidne robote, kot sta Pepper in Nao. 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 17
CAFFEespresso 19.11.2017 13:01:57
Gotofi smo!
Več komentarjev