Moskisvet.com
moški in kondom

Novice

ZOI 2018: Razočarani nad generičnimi kondomi

N.J./STA
20. 02. 2018 07.53
1

Na preteklih olimpijskih igrah naj bi športniki seksali vsepovsod in to naj bi botrovalo odločitvi, da so organizatorji letošnjih olimpijskih iger še pred uradnim začetkom tekmovanj športnikom razdelili kar 110.000 kondomov. A vsi nad njimi niso navdušeni.

Ameriški umetnostni drsalec Adam Rippon, ki je v Pyeongchangu postal prvi odkrito gejevski ameriški športnik z nastopom na zimskih olimpijskih igrah, je po sporu s protigejevskim podpredsednikom ZDA nase opozoril še z video prispevkom, v katerem izraža razočaranje nad generičnostjo olimpijskih kondomov. Kot pove, je leta čakal, da pride na olimpijske igre, da se prepriča, zakaj se dviga toliko prahu glede kondomov. "Ne vem, kaj sem pričakoval, morda olimpijske kroge na njih ali vsaj različne barve," pravi ameriški drsalec Adam Rippon. Vse skupaj ga je nekoliko razočaralo, a dodaja, da "včasih življenje pač ni tako, kot si ga predstavljamo."

Rippon je med drugim na svojem profilu na Twitterju zapisal, da so ga nedavno v intervjuju vprašali, kako je biti hkrati homoseksualec in športnik. In njegov odgovor? "Enako kot če bi bil heteroseksualec. Veliko garanja, le da jaz običajno vse opravim z urejenimi obrvmi."

V olimpijski vasi so sicer razdelili toliko kondomov, da jih na vsakega športnika, če preračunamo, 'pade' 37,6 kondoma na glavo. "Ne pričakujemo, da bodo vse tudi porabili," je komentiral tiskovni predstavnik organizatorjev iger, Chung Geun-sik. Po njegovih besedah bodo namreč športniki veliko kondomov odnesli domov še zapakiranih "kot spominek".

Pred Pyeongchangom so največ kondomov, po 100.000, razdelili na ZOI v Vancouvru leta 2010 in Sočiju pred štirimi leti. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 394