Odlične kritike in navdušenje nad filmom Dvojina

Na mednarodnem filmskem festivalu v Karlovih Varih je svetovno premiero doživel novi film Nejca Gazvode Dvojina. V nabito polni dvorani narodnega gledališča je film, ki je na 48. izdaji festivala umeščen v tekmovalno sekcijo East of the West doživel odličen odziv občinstva.

Premiera filma Dvojina - 3

Filmu Dvojina se sodeč po odzivih obeta uspeh v tujini. (Foto: Organizator)

Premiera filma Dvojina - 2

Scenarist in režiser Nejc Gazvoda, producent Andrej Štritof, producent Aleš Pavlin, glavna igralka Nina Rakovec, minister za kulturo dr. Uroš Grilc in direktor fotografije Darko Herič (Foto: Organizator)

Film Dvojina, ki je nastal v produkciji hiše Perfo ter koprodukciji Beofilma in Studio Dim, je slovensko-dansko-hrvaška koprodukcija. Poleg Nine Rakovec, ki je občinstvo in kritiko navdušila že v Gazvodovem prvencu Izlet, v Dvojini nastopajo še Mia Jexen, Jette Ostan Verjup, Boris Ostan, Tina Vrbnjak, Tjaša Železnik, Tilen Lapajne, Jure Henigman, Nataša Barbara Gračner, Matjaž Tribušon in Primož Petkovšek.

V slovenskih kinematografih bodo film začeli predvajati 22. avgusta, sicer pa si ga bodo v Sloveniji prvi ogledali obiskovalci Filma pod zvezdami na Ljubljanskem gradu, kjer bodo film predpremierno predvajali 17. avgusta.

Svetovne premiere filma Dvojina se je v Karlovih Varih udeležil tudi minister za kulturo dr. Uroš Grilc.

Odzivi po premieri, ki prihajajo, so odlični, vrstijo pa se tudi že vabila z mnogih mednarodnih festivalov, tako da se filmu Dvojina obeta dolga in uspešna pot v tujini.

Premiera filma Dvojina - 1

Na mednarodnem filmskem festivalu v Karlovih Varih je svetovno premiero doživel novi film Nejca Gazvode Dvojina. (Foto: Organizator)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 0
Več komentarjev