Sta krajo načrtovala vodilna?

Delavci CPL, ki je v stečaju, so prejeli odpovedi delovnega razmerja. Od 264 zaposlenih delavcev jih bo le 39 začasno obdržalo delo. Policisti so prijeli moškega, ki je vdrl v prostore CPL in ukradel več listin o prenehanju zaposlitve. Delavci menijo, da je delal v imenu vodilnih.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

CPL

(Foto: 24ur.com)

Dolgotrajna agonija Cestnega podjetja Ljubljana (CPL) se počasi približuje koncu. Stečajni upravitelj CPL Veljko Jan je danes 264 delavcem vročil odpovedi zaposlitve. 39 delavcem v vzdrževanju bo sedaj zaradi nekaterih nedokončanih del ponudil delo za določen čas. Zaposlitve mora sicer odobriti sodišče.

Nekateri izmed delavcev, ki jim družba dolguje med drugim zadnje štiri plače, so izrazili dvom, da bodo svoje terjatve dobili poplačane. Delavci se bodo po preteku 15-dnevnega odpovednega roka lahko prijavili na zavod za zaposlovanje in po prijavi terjatev v stečaju uveljavljali izplačilo iz jamstvenega sklada.

Iz prostorov CPL ukradel obvestila o odpovedi

Aretacija v CPL

Policisti so hitro odkrili osumljenca, ki naj bi vdrl v poslovne prostore CPL, in ga pridržali. (Foto: POP TV)

Je pa nekdo včeraj popoldne vdrl v poslovne prostore CPL na Stolpniški ulici v Ljubljani, o čemer je varnostna služba obvestila policijo danes dopoldne. Policisti so prečesali prostore in ugotovili, da je bilo ukradenih več listin, ki se nanašajo na prenehanje zaposlitve delavcev, so za 24ur.com sporočili s PU Ljubljana. Policisti so hitro odkrili osumljenca in ga pridržali. Zbiranje obvestil pa še ni končano.

"Očitno nekaterim ni všeč, da se stečajni postopek nadaljuje," je dogodek komentiral Jan. Dodal je, da morajo stvari delati po zakonu. Glede na to, da je imel moški ključ, gre najverjetneje za nekoga, ki naj bi delal v imenu vodilnih v podjetju, torej za Ranka Mimoviča in Stanka Petrića, pa so ugibali delavci.

CPL v stečaju od 26. februarja

Zavod je delavcem za 28. marec zagotovil poseben termin za prijavo na ljubljanskem uradu za delo. O stečaju so obvestili tudi jamstveni, preživninski in invalidski sklad. CPL je v stečaju od 26. februarja, stečaj pa so zaradi neizplačanih plač zahtevali delavci. Upniki lahko terjatve prijavijo do vključno 27. maja. Lastnik sistema CPL Ranko Mimović je napovedal vložitev pritožbe na sklep o začetku stečajnega postopka.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 106
kuz 24.03.2013 18:20:27
to je bila ena najbolj dobrih podjetij,dok ni prevzel Petrič potem se je pa začelo slabše.
treba ga je ovaditi isto kot gradbince Zidarja,Tovšakove in druge.
Več komentarjev