Osovraženemu kapitanu grozi 20 let zapora

Francescu Schettinu, kapitanu, ki je z ladjo Costa Concordia nasedel na čeri ob obali otoka Giglio, grozi kar 20 let zapora. Tožilstvo mu očita večkraten uboj iz malomarnosti, odhod z ladje, ko so bili na njej še potniki, ter povzročitev okoljske škode.

Francesco Schettino - 1

Francesco Schettino (Foto: Reuters)

Zaradi nesreče križarke Costa Concordia, v kateri je 13. januarja umrlo 30 ljudi, kapitanu Francescu Schettinu grozi do 20 let zapora, je dejal tožilec Francesco Verusio, ki zasmehovanemu in osovraženemu kapitanu očita večkraten uboj iz malomarnosti, odhod z ladje, ko so bili na njej še potniki, ter povzročitev okoljske škode.

Preiskava v primeru Coste Concordie je zdaj zaključena. Kot je pojasnil Verusio, je bila zelo kompleksna, prijeli so na stotine ljudi, več kot 700 jih želi v postopku sodelovati kot civilni sotožniki. Dokumenti tožilstva obsegajo kar 50.000 strani

Državno tožilstvo zdaj predlaga začetek kazenskega postopka proti skupno osmim ljudem, med katerimi je tudi Schettino. V primeru treh drugih osumljencev pa predlagajo opustitev preiskave.

Costa Concordia - 3

Costa Concordia (Foto: Reuters)

V tragediji 290 metrov dolge križarke je umrlo 30 ljudi, od tega sta dva uradno še vedno pogrešana. Costa Concordia je zapeljala preblizu italijanskega otoka Giglio, trčila v skale in se z več kot 4200 ljudmi na krovu prevrnila.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 11
 
impaa 04.01.2013 00:57:29
kapitana kaznujejo, plačevat bi pa morala firma. smo bili pred 1 mesecem-decembra na costi pa smo pluli mimo otoka giglio, smo concordio videli pa so na ladji vse luči ugasnili, menda v spoštovanje žrtev. zaprli bodo kapitana, firma bo pa nadaljevala s svojo politiko da je najboljša reklama za križarjenje križarko iz obale od blizu videt!
Več komentarjev