Osumljenec za poskus trikratnega umora pred sodnikom

67-letnik, ki je streljal na pastorka in njegovo partnerico, je stopil pred preiskovalnega sodnika. Par je bil hudo poškodovan, še hujšo tragedijo pa je preprečil priseben sosed, ki je moškega pogumno razorožil, čeprav je tudi proti njemu mahal s pištolo.

hiša storilca v Spodnjem Velovleku

Hiša osumljenca v Spodnjem Velovleku (Foto: Mia Media)

67-letnik iz Spodnjega Velovleka v okolici Ptuja, ki je v soboto ustrelil pastorka in njegovo partnerico, meril pa je tudi proti sosedu, je danes stopil pred preiskovalnega sodnika, je sporočil predstavnik Policijske uprave Maribor Miran Šadl. Moški je osumljen trikratnega poskusa umora.

Moški je v soboto v večernih urah oborožen stopil do sosednje hiše, v kateri prebiva njegov 48-letni pastorek z enako staro partnerico. Ravno takrat je bil na obisku pri njiju 31-letnik, zadrževali pa so se na dvorišču pred hišo. Osumljenec je proti njim šestkrat ustrelil. Žensko je zadel v vrat, pastorka pa v levi komolec.

Po streljanju sta moška poškodovanko zvlekla v kletne prostore hiše, za njimi pa je prišel tudi osumljenec in vsem trem grozil z umorom. Pri sebi je še vedno imel pištolo. Uresničitev groženj mu je preprečil 31-letnik, ki je skočil proti njemu in ga s fizično silo in udarci razorožil in podrl na tla.

 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo: