Pele: Neymar lahko zasenči Messija

Za zdaj prvo ime poletne nogometne tržnice (ki se še ni niti prav začela) je nedvomno Brazilec Neymar, ki se je za 57 milijonov evrov preselil v Barcelono. Njegov sloviti rojak Pele verjame, da lahko nekdanji napadalec Santosa zasenči celo Lionela Messija.

Neymar

Neymar se je tako predstavil navijačem Barcelone. (Foto: Reuters)

Eden največjih nogometnih draguljev na svetu bo v prihodnji sezoni (končno) igral v Evropi. Neymar bo svoje odlike poskušal pokazati v majici Barcelone, pri kateri bo združil moči s po mnenju mnogih najboljšim igralcem na svetu Lionelom Messijem. Brazilec je ob predstavitvi na stadionu Camp Nou, ki si jo je ogledalo kar 56 tisoč privržencev katalonskega ponosa, povedal, da želi Messiju pomagati, da bo še naprej najboljši nogometaš na svetu. Če je verjeti besedam Peleja, lahko njegov rojak stori še kaj več.

"Neymar je res napredoval v zadnjih dveh letih. Spreten je z obema nogama in dober je v zraku. Razliko med njima (Neymarjem in Messijem, op. a.) je težko opisati, saj sta oba zelo dobra. Rad imam Messija, všeč mi je kot igralec. A če ju primerjam, ima Neymar potencial, da postane boljši od Messija. Seveda se lahko obrne tudi drugače," je v nedavnem intervjuju dejal Pele, ki ni zadovoljen z odločitvijo Santosa, da Neymarja proda: "Nisem vesel, saj je Santos izgubil odličnega igralca! A iskreno povedano, to je najboljše za Neymarja, saj je nedvomno najboljši nogometaš v Braziliji in zdaj se bo preizkusil tudi v tujini. Igranje v Evropi je nekoliko drugačno od tistega v Južni Ameriki. Nogomet v Evropi je nekoliko bolj čvrst, medtem ko je v Južni Ameriki bolj sproščen in tehničen."

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 106
lionelmessi10 06.06.2013 17:53:41
čez kakih 3-5let,ko se bo Messi že bližal 30-letom,Neymar pa prihajal v najboljša leta svoje kariere,tj mogoče ja,do tj pa mislim da ima Messi primat gladko v svojih rokah,tako v Barci kot tudi na svetu. Itak mi je pa zdaj že čisto vseeno,ko imamo OBA :))) sam da bosta uspešno sodelovala pa naj bota magari skup najboljša,barca pa z njima :D ;) Visca! :)
Več komentarjev