Penisi bodo zaradi onesnaževanja vse manjši

V zadnjem času se v javnosti veliko govori o rakotvornih aflatoksinih v mleku in krmilih, strokovnjaki pa opozarjajo tudi na druge kemikalije, ki lahko človeštvu prinesejo nepopravljivo škodo. Je v nevarnosti tudi naše spolno življenje?

pred seksom

"Moško premoženje" je očitno vse bolj ogroženo. (Foto: Thinkstock)

seks

Nevarne kemikalije vplivajo na naše spolno življenje. (Foto: Thinkstock)

Če gre verjeti britanskim raziskovalcem, je na vidiku ekološka katastrofa, ki bo enako zajela oba spola. Strokovnjaki so namreč pri samcih vider opazili naglo zmanjševanje njihovih spolnih organov, zato opozarjajo, da se lahko kaj takšnega zgodi tudi pri človeški rasi.
Med raziskovanjem vider, ki živijo v britanskih rekah, so odkrili, da so za vse manjša spolovila pri samčkih krive najrazličnejše strupene kemične snovi.

Študija, ki so jo izvedli na univerzi v Cardiffu, kaže, da se je v zadnjem obdobju njihov penis vidno zmanjšal. Strokovnjaki so zaskrbljeni, saj obstaja precejšnje tveganje, da bo do takšnih sprememb prišlo tudi pri drugih vrstah. Opažajo vse več nespuščenih testisov in cist, ki se nahajajo v kanalih, po katerih teče sperma. Sumijo, da na normalno delovanje hormonov vplivajo predvsem strupene kemikalije.

Britanski raziskovalci opozarjajo, da tudi pri ljudeh že prihaja do določenih sprememb. Vse več dečkov se rojeva z nepravilno ležečimi oziroma z nespuščenimi testisi, z deformiranimi spolnimi organi in z manj spermatozoidi.

moški v spodnjicah

Bodo v prihodnosti moški penisi krajši? (Foto: Reuters)

Gwynne Lyons, direktor Chem Trusta, je že zahteval od odgovornih, naj resno vzamejo dokaze, ki kažejo na vpliv kemijskega onesnaževanja na zdravje reproduktivnega sistema pri moških: "Ljudje in živali so vsakodnevno izpostavljeni najrazličnejšim toksičnim kemikalijam, od katerih so za naše zdravje lahko nekatere izjemno nevarne."
 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 36
 
DrekiSte 07.03.2013 06:31:11
Jah punce... treba se bo prilagajt, haha. Če pa ne imate še vedno konje na voljo :).
Več komentarjev