Pikantne novoletne zaobljube slovenskih rockerjev

Prvi dan novega leta je tradicionalno zavezan pogledu v prihodnost in raznoraznim zaobljubam, ki pa nam jih le redko uspe izpeljati. Raziskave namreč kažejo, da jih kar 88 odstotkov spodleti. In kaj so si zaželeli naši rockerji?

Skalp - 4

Fantje obljubljajo, da bodo v letu 2013 pripravili nove skladbe in se z njimi odpravili v snemalni studio. (Foto: Izvajalec)

Fantje iz vse bolj prodorne rock skupine Skalp se od preteklega leta poslavljajo z zadovoljstvom ob pogledu na prelomnice, ki so jih tokrat začinili s pikrimi novoletnimi zaobljubami za leto 2013.

Po prejeti nagradi za videospot leta, ki jim ga je v okviru glasbene oddaje Videozid prinesla skladba Vem, da lahko!, je za Skalpe in ostale slovenske glasbenike sledil hladen tuš: "Kljub temu da je vlada s svojimi ukrepi v letu 2012 poskrbela za ukinitev večine TV-glasbenih oddaj, se Skalpi zaobljubljamo, da bomo v letu 2013 še naprej snemali videospote, saj umetniškega ustvarjanja doslej ni uspel zatreti noben politični diktator. Narod brez kulture je drevo brez korenin," je povedal Peter Krkoč, frontmen skupine Skalp.

Skalp - 3

Skalp z nagrado za videospot leta (Foto: Izvajalec)

Skupini Skalp je v letu 2012 župan občine Ajdovščina podelil priznanje za posebne dosežke. Ob spominu na podelitev je Krkoč na pol v šali podal zanimivo primerjavo: "Angleška kraljica je skupini Beatles že dolgo tega podelila viteške naslove. Zato se zaobljubljamo, da bomo vztrajali, dokler se ajdovska praksa nagrajevanja rockerjev ne prenese na državno raven, kjer slovenski glasbeniki pričakujemo podelitve nagrad v TV-oddajah, parlamentu in v predsedniški palači."

Kljub temu da je večina večjih slovenskih glasbenih založb zaradi brezplačnega nalaganja glasbe preko spleta že zdavnaj propadla, so Skalpi ena redkih slovenskih skupin, ki še ima založbo. V letu 2012 so pod njenim okriljem izdali album Mars je prodan, ki je nastal v studiu legendarnega kitarista Bora Zuljana. Fantje obljubljajo, da bodo v letu 2013 pripravili nove skladbe in se z njimi odpravili v snemalni studio.

Na albumu Mars je prodan je tudi skladba Krik izpod mrzlih rjuh, ki so jo fantje prispevali za celovečerni film Ksana. Režiser filma Dejan Babosek, s katerim fantje že mnogo let tesno sodelujejo, obljublja, da si bo film in Skalpe v letu 2013 mogoče ogledati tako v slovenskih kot tudi tujih kinematografih.

Skalp

Župan Marjan Poljšak s fanti iz rock skupine Skalp (Foto: Izvajalec)

Skalpi so v letu 2012 najbolj ponosni, da imajo za seboj številne koncerte, ki jih spremlja vse večje število oboževalcev. Fantje obljubljajo, da bodo v kratkem izdali nov singel z naslovom Dol med plamene, ki ga bodo posvetili svojim oboževalcem in drugim privržencem pristnega rock'n'rolla.

Pet novoletnih zaobljub (ki lahko spodletijo)

Ob začetku novega leta so se Skalpi pošalili na račun najbolj stereotipnih zaobljub, za katere raziskave kažejo, da jih kar 88 odstotkov spodleti (Vir: Wikipedia):

1. zaobljuba: Tudi Skalpi obljubljamo, da bomo drastično znižali telesno težo – verjetno v breztežnostnem prostoru nekje na Marsu.

2. zaobljuba: Večina kadilcev bo z novim letom prenehala kaditi. Če naša prva zaobljuba spodleti, obljubljamo, da bomo kot zapriseženi nekadilci, težo izgubljali s kajenjem.

3. zaobljuba: Če naši prvi dve zaobljubi spodletita, obljubljamo, da se bomo zredili.

4. zaobljuba: Sledi obljuba, ki je ne bomo izpolnili: Obrili si bomo glave in pustili rasti dolge brade.

5. zaobljuba: Izmislili si bomo edinstven odgovor na vprašanje, zakaj nismo praznovali 15. obletnice obstoja skupine Skalp.

Skalp - 2

Skalp v 'breztežnostnem prostoru' (Foto: Izvajalec)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 11
 
dandana 01.01.2013 20:47:23
CaaRji :)
Več komentarjev