Pirru so se uresničile sanje

Italijanski motociklist Michele Pirro je krstno sezono med elito razreda motoGP prebil v moštvu Gresinija, v prihodnje pa bo kot testni dirkač deloval pri Ducatiju. Pravi, da so se mu z novo službo uresničile nogometne sanje.

Motociklistična karavana razreda motoGP uživa zaslužene počitnice po naporni sezoni in prvih testiranjih, prav vsi vodilni predstavniki moštev pa ta hip tehtajo pridobljene podatke in poskušajo pripraviti kar najboljši motor za februarska testiranja. Podatke za Ducati je med drugim pridobival tudi Michele Pirro, ki so se mu z imenovanjem za testnega dirkača italijanskega dirkača uresničile motociklistične sanje.

Michele Pirro

Michele Pirro (Foto: Reuters)

Zanj je namreč več vredno, da preizkuša tovarniški motor, kot pa dirka z za zdaj nekonkurenčnimi CRT-ji. "Dirkati z motoGP motorjem je cilj vsakega dirkača, delati za Ducati pa je še nekaj bolj posebnega. Ne morem biti bolj srečen. Sploh se ne počutim kot testni dirkač. Po testiranjih v Mugellu so mi ponudili službo testnega dirkača in mislim, da je bila to najboljša rešitev. Boljša, kot če bi nadaljeval pri CRT-moštvu. Odpeljal bom nekaj dirk, to je resnica, ampak imel bom priložnost, da pokažem, česa sem sposoben,“ je dejal Pirro, ki bo imel priložnost za dokazovanje na dirkah v Jerezu, Mugellu in Misanu, kjer bo nastopil s posebnim povabilom.

Pirro se natančno zaveda, kaj ga čaka: "Ko Nicky in Andrea sedeta na motor, je njun edini cilj, da se kar najhitreje zlijeta z njim v celoto in nizata hitre kroge. Jaz pa sem tisti, ki se moram poglobiti v njuno vožnjo in poskušati ugotoviti, kateri elementi bi jima še bolj ustrezali in s čim bi lahko bila v prihodnje še hitrejša.

Prenesi v

Zgodba: MotoGP 2012

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 14
Rok Remec 10.12.2012 01:16:20
Nogometne sanje? haha, si predstavljate Messija ki bi igral nogomet na Yamahi ? :D CR7 bi bil zihr pol na Hondi, Slovenska reprezentanca pa bi bla cela na enem Ducatiju :D
a..k.. 10.12.2012 14:37:06
Slovenska reprezentanca bi bila na CRT-ju :)
Več komentarjev