Policija: Uporaba Applovih zemljevidov je lahko smrtno nevarna!

Avstralska policija je izdala opozorilo voznikom, ki se pri orientaciji zanašajo na zemljevide na svojih iPhonih. To je lahko zelo nevarno, celo smrtno, pravijo, potem ko so "sredi ničesar" iskali izgubljene turiste.

iPhone

(Foto: Reuters)

Za policisti v deželi tam spodaj je kar nekaj iskalnih akcij sredi avstralske divjine. Vsem, ki so se izgubili, je skupno, da so se zanašali na zemljevide na svojih iPhonih. Iskali so Milduro, kraj okoli 500 kilometrov severozahodno od Melbourna, končali pa v nacionalnem parku Murray Sunset, okoli 70 kilometrov od prave lokacije. Tja jih je pripeljala Applova navigacija.

"Policija je izjemno zaskrbljena, saj tam ni nikakršnih zalog vode, temperature pa se lahko povzpnejo do 46 stopinj Celzija, kar je lahko smrtno nevarno," so policisti zapisali v izjavi za javnost.

V zadnjih tednih so rešili šest izgubljenih voznikov, med njimi so bili nekateri brez hrane in vode kar 24 ur, drugi pa so več ur hodili in se izpostavljali nevarnosti, da bi dobili signal in poklicali na pomoč.

Pri Applu zadeve še niso komentirali, čeprav jih je policija o tem obvestila. Sicer pa težave niso nove. Septembra se je morala družba opravičiti uporabnikom, ker so se njihovi zemljevidi, vgrajeni v naprave iPhone 5, izkazali za nezanesljive. Svetovali so jim, naj uporabljajo zemljevide konkurenčnih družb, medtem ko sami odpravljajo napake.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 195
strelček 11.12.2012 13:44:26
zakaj ni tukaj nič o Jurrčku???
snetaraketa 12.12.2012 19:38:39
ker gleda risanke u skladišču
Več komentarjev