Predsednica Kosova vernikom čestitala ob veliki noči

"Ob velikonočnem slavju," so besede, s katerimi se je začelo pismo, ki ga je ob božiču kosovska predsednica naslovila na katoliško škofijo na Kosovu. Ponovila je napako, ki jo je pred letom dni naredil Hashim Thaci, ki je prav tako zamešal božič in veliko noč.

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga je ob božiču na katoliško škofijo na Kosovu naslovila pismo, v katerem je podala voščilo ob prazniku. Vendar pa je predsednica zamešala, kateri praznik katoliki slavijo 25. decembra. Zapisala je namreč, da vernikom čestita ob veliki noči. "Veliko čestitk za večno slavje velike noči," je med drugim zapisala Jahjaga.

Ker je pismo objavila tudi na svoji spletni strani, so številni hitro opazili napako, v kabinetu predsednice pa so jo tudi hitro popravili. Tako zdaj vsaj na spletni strani piše, da je voščilo namenjeno ob božiču in ne ob veliki noči.

Atifete Jahjaga

Atifete Jahjaga (Foto: Reuters)

To sicer ni prvič, da se je kak kosovski politični predstavnik zmotil, ko je šlo za voščilo katoliškim prebivalcem Kosova. Kosovski premier Hashim Thaci je namreč lani prav tako zamešal božič in veliko noč. Njegovo voščilo ob božiču, v katerem je čestital ob veliki noči, je bilo objavljeno na spletni strani kosovske vlade.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 48
 
babicagrenajug 27.12.2012 10:00:30
Ojej! Slovensko Ativeš Dagajaha?
Več komentarjev