FOTO: 32-letni oče iz neznanega razloga tasta zabodel v vrat

Na Štajerskem je bil ubit 55-letni moški. Policija je dobro uro po dogodku v bližnji gostilni prijela 32-letnega osumljenca, ki naj bi svojega tasta zabodel z nožem za koline. Motiv za uboj ni znan, saj naj bi oba pred tem še skupaj delala.

Vrt pred hišo v Trnovcih

32-letnik je tasta zabodel na dvorišču pred hišo. (Foto: Mia Media)

V Trnovcih v občini Sveti Tomaž naj bi 32-letni moški v petek zvečer ubil 55-letnika, so sporočili s Policijske uprave Maribor. Kot so še dodali, je osumljenec z nožem zabodel tasta, ta pa je na kraju umrl zaradi poškodb.

Uboj se je zgodil malo po 22. uri, policija pa je okoli 23.30 osumljenca prijela v bližnjem gostinskem lokalu. Odredili so pridržanje, o priporu pa bo odločal preiskovalni sodnik. Grozi mu od pet do 15 let zaporne kazni.

Ogled kraja dogodka so opravili mariborski kriminalisti, skupaj z njimi pa sta bili tam tudi dežurna preiskovalna sodnica ptujskega okrožnega sodišča in ptujska državna tožilka.

Hiša v Trnovcih

(Foto: Mia Media)

Motiv za umor ni znan

Po neuradnih podatkih naj bi bil storilec že večkrat zdravljen na psihiatrični kliniki, sicer pa naj bi bil oče 10-letnega otroka. Dejanje naj bi spodbudila kombinacija tablet in alkohola. Dopoldne naj bi še skupaj s tastom delal in kosil, popoldne pa je odšel v gostilno, kjer naj bi si privoščil tudi alkohol.

Dvorišče pred hišo v Trnovcih

(Foto: Mia Media)

Ko se je vrnil, je doma srečal tasta, ki je kadil na dvorišču pred hišo. Dejanja ni slišal nihče, pokojnega pa naj bi zabodel v predel vrata, zaradi česar je na kraju samem izkrvavel. Uporabil naj bi nož, ki se sicer uporablja za koline.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo: