Risi izgubili z gostitelji Francozi

Slovenska hokejska reprezentanca je izgubila prvo tekmo mednarodnega turnirja, ki ga Francija gosti v Lyonu. Gostitelji so zmagali s 6:1, edini gol za Slovenijo je dosegel branilec Žiga Pavlin.

Domačini so pred približno 3000 gledalci začeli zelo podjetno, vratar Gašper Krošelj pa se je hitro dobro ogrel. Domačini so v 7. minuti že vodili. Po lepo izpeljani akciji pa je izza gola lepo prišel Anthony Guttig in zadel za vodstvo. Toda le za kratko, saj so Slovenci vrnili le dobri dve minuti pozneje. Anže Kopitar je izza gola podal branilcu Žigi Pavlinu, ki je izid izenačil. Tekma je bila odločena v drugem delu, ko so gostitelji dosegli tri zaporedne gole za vodstvo s 4:1. V zadnji tretjini je ritem igre padel, Francozi pa so dosegli še dva gola za končnih 6:1 in se tako oddolžili za novembrski poraz v Tivoliju. V petek Slovenija igra z Dansko.

Anže Kopitar

Slovenija je na prvi tekmi izgubila s Francijo. (Foto: Miro Majcen)

Izid:
Francija - Slovenija 6:1 (1:1, 3:0, 2:0)
strelci: 1:0 Guttig (Treille, Gaborit 7), 1:1 Pavlin (A. Kopitar, Goličič), 2:1 Fleury (Desrosiers, Mounier 30), 3:1 Meunier (Desrosiers 36, PP), 4:1 Henderson (DaCosta 36), 5:1 Fleury (Treille), 6:1 Treille (Fleury, Guttig)
 

 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 1
rko 14.12.2012 11:46:49
to so pa neki težki Risi lol
Več komentarjev