Rossi se je preizkusil v NASCAR

Devetkratni svetovni motociklistični prvak Valentino Rossi je zmeraj pripravljen na nov izziv. Dirkaški doktor je v Severni Karolini sedel za volan dirkalnika ameriške serije NASCAR in po ovalnem dirkališču divjal s 300 km/h.

Valentino Rossi

Valentino Rossi je tako poziral pred svojim dirkalnikom NASCAR. (Foto: Twitter)

Valentino Rossi se je po dirki v Austinu, na kateri je osvojil šesto mesto, preselil v Severno Karolino, kjer je na dirkališču Charlotte Motor Speedway preizkusil dirkalnik serije NASCAR. Izkušeni Italijan je imel zelo dobrega mentorja, saj mu je nasvete dajal Kyle Busch, zmagovalec zadnjih treh dirk NASCAR. Rossi je bil na začetku na 2,5 kilometra dolgi stezi, ki velja za eno najhitrejših v priznani ameriški dirkaški seriji, nekoliko negotov, nato pa je začel pridobivati samozavest. Sedemkratni svetovni prvak razreda motoGP je na koncu z dirkalnikom, ki zmore slabih 500 kw moči, po stezi drvel s skoraj 300 km/h.

"Zanimivo je razumeti ta občutek. V Evropi in Italiji imam veliko prijateljev, ki spremljajo NASCAR. To je povsem drug tip dirkanja, kot smo ga vajeni v Evropi. Pričakoval sem nekaj takšnega: napetega, z visoko hitrostjo in odličnim občutkom v ovinkih. Oprijem je zelo dober, tako da si praktično prilepljen na podlago. Bilo je odlično, res sem užival. Rad dirkam z dirkalnimi avtomobili, zmeraj sem, zato je bilo tako napeto voziti dirkalnik NASCAR. Na začetku je bilo vse skupaj zelo čudno, saj je bilo težko peljati naravnost. A po nekaj krogih sem pridobil samozavest in posledično sem bil vse hitrejši. Moram dodati, da sem se zelo dobro razumel s Kylom. Je dober fant. Všeč mi je in pomagal mi je s številnimi pomembnimi nasveti," je po svojevrstni izkušnji povedal Rossi.

Prenesi v

Zgodba: MotoGP 2013

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 20
 
Camillo 25.04.2013 02:15:29
Rossi care še vedno:) Karte mladosti zamenjal s kartami modrosti - motogp.si
Več komentarjev