Rossi: Še vedno se lahko na vsaki dirki borim za zmago

Valentino Rossi je na VN Nizozemske v Assnu po več kot dveh letih posta znova slavil zmago na dirki razreda motoGP. Dirkaški doktor je po odlični predstavi odločen, da se bo na vseh prihodnjih preizkušnjah poskušal boriti za zmago.

Jorge Lorenzo in Valentino Rossi

Valentino Rossi se je tako razveselil zmage v Assnu. (Foto: Reuters)

Valentino Rossi se je po dveh slabih sezonah pri Ducatiju vrnil k tovarniškemu moštvu Yamahe, kljub temu pa se z izjemo uvodne preizkušnje sezone v Katarju ni mogel enakovredno kosati z moštvenim kolegom Jorgejem Lorenzom ter dirkačema Honde Danijem Pedroso in Marcom Marquezom. Italijan je pravi obraz pokazal šele na sedmi dirki sezone v Assnu in prvič po dobrih dveh letih znova ugnal vso konkurenco. "Zdaj želim narediti korak naprej. Moji tekmeci so zelo hitri, a upam, da jim bom z dobrimi predstavami sledil in se vsak konec tedna boril za najvišja mesta. To je moj cilj. Moram ostati stoodstotno osredotočen, psihično in fizično pripravljen," je za MCN povedal Rossi.

Devetkratni svetovni prvak je bil po zmagi prepričan, da na VN Nizozemske ni nastopil nič bolje kot lani z Ducatijem. "Dirkal sem tako kot lani, a sem bil 30 sekund hitrejši," je brez dlake na jeziku povedal Rossi, ki se požvižga na zapise v medijih: "Po dirki v Katarju so vsi pravili, da je Valentino še zmeraj mlad, nato pa so po Austinu vsi zatrjevali, da je z mano konec. Zmeraj se dogajajo vzponi in padci."

Vse zamujene dirke motociklističnega svetovnega prvenstva si lahko ogledate na VOYO.

Prenesi v

Zgodba: MotoGP 2013

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 26
 
bike46 06.07.2013 00:28:44
Po 45 dirkah brez zmage je v 46-i spet zmagal...Kaj pravite ni to znak za ponovno zmagoslavje?!
Več komentarjev