Sanjski izlet se je spremenil v moro

Med počitnicami na otoku v Karibskem morju sta se turista odpravila na ribiški izlet. Že po štirih urah pa se je zaradi vdora vode ladja začela potapljati. Turista, kapitan in njegov pomočnik so skočili v morje, a takrat se je mora šele dobro začela.

Ameriška turista Dan in Kate Suski, sicer brat in sestra, sta uživala na svojih počitnicah na otoku Saint Lucia v vzhodnem Karibskem morju. Med dopustom sta se odločila, da bosta za en dan odšla na ribiški izlet z manjšo ladjo. Po štirih urah na nemirnem morju je ladjico zalil velik val in tako je voda prišla v kabino in poplavila tudi motor. Odpovedal je ladijski električni sistem, v ladjo pa je vdiralo vse več vode. Kapitan ladje se je hitro odzval in turistoma vrgel rešilne jopiče. Prek ladijskega sprejemnika je uspel tudi poklicati na pomoč in sporočiti koordinate.

"Skočita ven, skočita ven," je po besedah Kate Suski dejal kapitan. Turista sta ga ubogala in skočila v vodo, sledila pa sta jima tudi kapitan in njegov pomočnik. Po petih minutah je ladja potonil. Skupina je bila najmanj 13 kilometrov od obale. "Kapitan nama je rekel, naj se držimo skupaj in da je pomoč na poti, da moramo počakati," je dejala Kate. Čakali so eno uro, a nihče ni prišel. "Predlagala sem, da začnemo plavati. Če pomoč res prihaja, nas bo že videla," je povedala Kate. Med plavanjem se je skupina ločila. Kate in Dan sta ostala sama.

Plaža

Turista sta med dopustom na otoki v Karibskem morju doživela pravo moro. (Foto: Reuters)

Med plavanjem sta lahko videla letalo in helikopter, ki sta letela nad območjem, a pomoči nista uspela priklicati. Ko se je začelo mračiti, pa sta izgubljala upanje, da bosta dosegla obalo. "Srečala sva se s svojo umrljivostjo. Mislila sva na načine, na katere lahko umreva," je povedal Dan. Od vsega, kar bi se jima lahko zgodilo, sta se najbolj bala morskih psov.

Plavala sta približno 12 ur, ko sta zagledala obalo. Vendar pa sta hitro spoznala, da ne bosta mogla priti iz vode. "Iz morja so se dvigali klifi. Vedela sva, da naju bodo valovi ob klifih zdrobili," je povedala Kate. Tako sta plavala vzdolž obale, dokler nista zagledala peščenih tal. Končno sta lahko prišla iz vode, na suhih tleh pa sta omagala. Vendar pa more še ni bilo konec. Ko sta se malo spočila, sta spoznala, da nikjer v bližini ni hiš, kar je pomenilo, da ju čaka še hoja. Počakala sta, da se je zdanilo in začela sta hoditi proti notranjosti.

Po treh urah hoje sta zagledala moškega, ki je sprehajal psa. To je bila njuna odrešitev. Moški jima je dal vodo in krekerje ter poklical policijo. Ameriška turista so nato odpeljali v bolnišnico.

Izkazalo se je, da se bolje ni godilo niti kapitanu in njegovemu pomočniku. Na pomoč sta v morski vodi čakala kar 23 ur, a na srečo sta tudi kapitan in pomočnik preživela. Za razliko od ameriških turistov, ki sta svojo zgodbo delila z javnostjo, pa lokalna prebivalca o svoji izkušnji z mediji ne želita govoriti.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 35
jaka jaka 27.04.2013 09:47:57
hahaha, dobra slika!
Iz te slike se res poudari zgodba!
Več komentarjev