Si bo Pesek kupil sedež pri Iodi?

Med kandidati za dirkanje v motociklističnem moštvu IodaRacing, ki nastopa v razredu motoGP, naj bi se znašel tudi Čeh Lukas Pesek. Veliko bo odvisno od pokroviteljev, saj si bo treba sedež najverjetneje 'kupiti'.

Vodstvo motociklističnega moštva razreda motoGP IodaRacing je ta hip edino, ki še ni imenovalo dirkaške sestave za novo sezono. Glede na to, da še naprej v zraku visi morebitna sklenitev dogovora s Chrisom Vermeulnom, je čez noč CRT-ekipi Giampiera Sacchija postal zanimiv češki dirkač Lukas Pesek. Med čakanjem na Vermeulna in njegove zahteve – predvsem naj bi bila problem previsoka plača, ki jo zahteva – se zdi, da je Pesek tisti, ki bi lahko resnično zapolnil prazno mesto.

Lukas Pesek

Lukas Pesek (Foto: Reuters)

Gre za nekdanjega dirkača 125 in 250 kubičnega razreda, ki je pozneje presedlal med motocikliste razreda Moto2 in World Supersport, v lanski sezoni pa je s ProRace Hondo odpeljal vsega dva dirki in zamenjal ga je Lorenzo Lanzi. Bržkone bo veliko odvisno od morebitnega pokrovitelja, ki ga bo moral pripeljati s seboj in si tako kot številni drugi 'kupiti sedež' med elito.

Prenesi v

Zgodba: MotoGP 2013

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 1
joco46 17.12.2012 21:16:20
sm slisal da je jurček kanditat za sedež pri moštvu sponzor bo pa zoki
Več komentarjev