Slabe objavil širši seznam za EP

Na odbojkarskem evropskem prvenstvu septembra bo nastopila tudi slovenska izbrana vrsta. Selektor Luka Slabe je objavil širši seznam reprezentantov, na katerem je 22 igralcev.

V teh dneh so najboljši slovenski odbojkarji še vedno na zasluženih počitnicah, vendar na njih ne uživajo le v soncu in morju, pač pa se po individualnih programih selektorja Luke Slabeta že pripravljajo na prvi zbor pred začetkom EP, ki bo konec septembra na Danskem in Poljskem. Na seznamu je 22 igralcev. Prvi zbor slovenske izbrane vrste, ki bo od 15. do 19. julija v Ljubljani, bo namenjen le testiranju, prave priprave na najbolj pomembno letošnje odbojkarsko reprezentančno tekmovanje pa se bodo začele 4. avgusta v Zrečah. Tu bodo slovenski odbojkarji ostali dva tedna, vmes bodo imeli štiri proste dneve, nato pa se bodo s 14. avgustom za dva dni preselili v Maribor. Po dveh dneh treningov na Štajerskem se bodo 21. avgusta odpravili na Slovaško, kjer bodo igrali tudi dve prijateljski tekmi s tamkajšnjo reprezentanco, ki se tudi pripravlja na evropsko prvenstvo. Sledil bo dan odmora in vrnitev v Maribor ter od 29. do 31. avgusta turnir v Hočah, na katerem bodo nastopale še reprezentance Kanade, Danske in Bolgarije, ki je trenutno v skupini A svetovne lige celo pred Brazilijo.

Luka Slabe

Luka Slabe (Foto: OZS)

S 3. septembrom se bodo slovenski odbojkarji preselili še na Roglo in tam, pred odhodom na Dansko, kamor bodo odšli 18. septembra, igrali še dve tekmi z reprezentanco Belgije. Prvo 13. in drugo 14. septembra. Vmes naj bi od 6. do 8. septembra odšli še v Turčijo. "To gostovanje je dogovorjeno ustno, na pisno potrdilo pa v vodstvu slovenske reprezentance še čakajo. Do gostovanja v Braziliji, kot je razvidno od načrta priprav, tokrat ne bo prišlo, vendar so stiki z najboljšo odbojkarsko reprezentanco na svetu vzpostavljeni in ni izključeno, da bo do njega prišlo kdaj drugič," ob tem poudarjajo v slovenskem odbojkarskem taboru. Slovenska odbojkarska reprezentanca bo na EP igrala v skupini C, njeni nasprotniki v skupini C pa bodo reprezentance Srbije, Finske in Nizozemske. Vse tri reprezentance igrajo v svetovni ligi.

Širši seznam slovenske reprezentance za EP:
- organizatorji igre: Dejan Vinčič, Gregor Ropret, Jan Brulec,
Matija Jereb;
- sprejemalci: Andrej Flajs, Klemen Čebulj, Alen Djordjevič Kamenik,
Jan Klobučar, Jan Planinc, Jan Pokeršnik, Jernej Potočnik,
Tine Urnaut;
- blokerji: Matevž Kamnik, Danijel Koniclja, Matej Vidič,
Alen Pajenk, Dane Mijatovič;
- korektorja: Mitja Gasparini, Alen Šket;
- prosti igralci: Aleš Fabjan, Miha Plot, Jani Kovačič.
 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 0
Več komentarjev