100 let od španske gripe. Se lahko ta smrtonosni virus ponovi?

Letos mineva sto let od pojava smrtonosne španske gripe, zaradi katere je umrlo od 50 do 100 milijonov ljudi. Se lahko ponovi ta smrtonosni virus? Čeprav je od takrat znanost zelo napredovala, boj z virusom gripe še zdaleč ni dobljen. Pojavljajo se novi in novi virusi, nekateri tudi smrtonosni.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Ker se nenehno spreminjajo, jih je treba imeti stalno pod nadzorom. Naslednji mesec, 20. februarja, se bodo pod okriljem Svetovne zdravstvene organizacije zbrali največji strokovnjaki za gripo na svetu in sprejeli odločitev, kakšno cepivo proti gripi bomo imeli za naslednjo sezono.

 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 27
 
macehav 18.01.2018 17:43:56
Ne boste objavili, da deklica, ki je obolela v Knežaku, nima ošpic, da pa kljub temu z dodatnim odmerkom cepiva cepijo cel vrtec otrok "za vsak slučaj in da ne bo strahu"? Tudi povzetka poročila NIJZ za januar do april 2017 glede nalezljivih bolezni ne boste objavili? Tam namreč piše, da so bili vsi v tem času oboleli za boleznimi, proti "katerim obvezno cepimo" (17 primerov oslovskega kašlja in 6 primerov ošpic), cepljeni po programu, razen pri enih ošpicah, kjer je cepilni status neznan? Smrad uredniški. In novinarski.
ni_mi_vse_eno 18.01.2018 22:01:25
Veliko primerov je, da cepljeni zboli za boleznijo, ker je v cepivu poleg živega srebra, aluminija in ostalih školjivih zadev tudi virus, ki naj bi bil "oslabljen". Dr. Mark Geier explains the relationship between mercury (in vaccines)
Več komentarjev