Ne miti, ampak dejstva o cepivih: so strahovi upravičeni in zakaj se širijo?

Eden od glavnih razlogov, da se starši bojijo cepiti otroke, je strah pred tem, da bi otroci dobili avtizem. Ta strah temelji na potvorjeni raziskavi, ki zdaj že leta na raznih forumih starše prepričuje, da je cepljenje nekaj nevarnega. Kljub temu, da je bila dokazano neznanstvena, in kljub temu, da nobena relevantna raziskava ni pokazala nobene vzročne povezave med cepljenjem in avtizmom.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Obstaja pa res časovna povezava med cepljenjem in avtizmom - prvi znaki avtizma se razvojno začnejo kazati ravno v času, ko običajno otroke cepimo. In to starše privede na misel, da sta dogodka povezana. Kakšna je bila zgodovina strahu, ki ga je povzročila razvpita raziskava, ki je naredila veliko škode cepljenju in zdravju?

V resnici pa nekaterih otrok ni dobro cepiti. Denimo otrok, ki imajo v družini primere epilepsije. Dejstva so preverjali v rubriki 24UR Inšpektor.
 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 942
Besna glista 12.08.2017 12:01:50
V severni Nemčji otroka ne moreš vpisati v osnovno šolo, če ni otrok cepljen. In prav je tako
Več komentarjev