Med nadomestno nosečnostjo spočela še svojega otroka

Nadomestno materinstvo je v Ameriki zelo popularno, številke tovrstnih rojstev naraščajo že od leta 2004. Da pa se lahko marsikaj zaplete, je dokaz 31-letna Jessica Allen iz Kalifornije. Medtem ko je za kitajski par nosila otroka, je zanosila še s svojim partnerjem. Zdravniki so menili, da nosi dvojčka, zato je oba otroka predala kitajskemu paru.

Zgodba 31-letne Kalifornijčanke Jessice Allen je presenetljiva. Kitajskemu paru je postala nadomestna mater, a je po precej neobičajnem naključju med nosečnostjo zanosila še s svojim partnerjem. Ker je verjela, da sta otroka dvojčka, je po porodu oba predala Kitajcema, kmalu pa je izvedela, da je eden od otrok v bistvu njen, zato ga je zahtevala nazaj. Bitka za otroka je bila naporna in dolgotrajna, po desetih mesecih pa sta mamica in sin končno združena.

Kot poroča CNN je Kalifornijčanka Jessica Allen živela normalno družinsko življenje z otrokoma in možem. Nato pa se je kot nadomestna mati odločila pomagati kitajskemu paru. Med samo nosečnostjo pa se je zgodilo nekaj, o čemer zdravniki še vedno razpravljajo. Nosečnosti navkljub je zanosila še s svojim možem. 

nosečnica

Američanka je zanosila medtem, ko je že bila noseča, vse skupaj pa je zelo redko. (Foto: iStockphoto)

"Sem ena redkih žensk, ki sem nosečnosti navkljub v sedmem tednu ponovno zanosila. Zarodek se je združil s prvim, zato sem rodila dvojčka. Zdravniki so to poimenovali 'superfetacija', moj primer pa je na srečo mnogim odprl oči. Nadomestnim materam je potrebno pojasniti tudi možnost skoraj istočasne zanositve," je povedala mlada Jessica.

Napaka zdravnikov, težek boj za otroka

Dvojčka sta se rodila decembra lani, ker pa so zdravniki sprva mislili, da gre za enojajčna dvojčka, so ju brez pomislekov takoj predali kitajskima staršema.

Allenova je začela dolgo bitko za svojega biološkega sina. "Odvetnik mi je svetoval naj naredim DNK test, kmalu zatem pa me je poklicala tudi predvidena mati, ki je nekaj posumila," se spominja Kalifornijčanka. 

"Čeprav s partnerjem nisva bila 100-odstotno pripravljena na povečanje družine, sva upala, da bova svojega sina dobila nazaj. Kitajskemu paru sva naslednji dan jasno sporočila, da z ljubeznijo pričakujeva svojega otroka," še pove mlada mati.

Ker sta predvidena starša podpisala tudi dokumente ob rojstvu otrok, sta Allenova čez noč ostala brez dokazov o starševstu. "Rešila naju je DNK analiza. Najin sin je zdaj pri nama, star pa je deset mesecev," ob koncu odiseje srečna strneta Allenova.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 9
FesterAdams 07.11.2017 09:02:57
Kaj sta se te onegavila, medtem ko je baba bila noseča???
Več komentarjev