Oglasno sporočilo

Mineral, ki poskrbi za zdrav duh v zdravem telesu

Ravnovesje vitaminov in mineralov vpliva na naše počutje, če se poruši, pa pride do pomanjkanja energije, glavobolov, mišičnih krčev idr. Prav ti znaki kažejo tudi na pomanjkanje magnezija.

 

Magnezij ima kot četrti najpomembnejši mineral v našem telesu pomembno vlogo. Skrbi za delovanje živčevja in krčenje mišic (tudi srčne mišice) ter vpliva na strukturo kosti. Povprečno naj bi človek potreboval od 300 do 400 mg magnezija na dan (odvisno od starosti, spola, prehrane in obremenitev). Potrebe pa se povečajo ob športnih aktivnostih in v stresnih situacijah, zato je takrat priporočeno poseči po prehranskih dodatkih, saj telo magnezija ne more proizvajati samo.

Krka, d. d.

Nespečnost, mišični krči, motnje koncentracije, utrujenost idr. so znaki pomanjkanja magnezija, ki je velikokrat posledica vsakodnevnega stresa.

Magnezij pa ne prispeva le k zmanjšanju izčrpanosti, ampak ima pomembno vlogo tudi pri doseganju vrhunskih športnih rezultatov, saj ga potrebujejo mitohondriji, ki so v celicah odgovorni za energijsko presnovo. Zaradi močnega potenja in povečane mišične aktivnosti telo izgublja več magnezija. Da bi dolgoročno ohranili delovanje in zmogljivost mišic, morajo športniki po prenehanju športne aktivnosti hitro nadomestiti izgubo magnezija in tekočin.

Vsem, ki ste telesno aktivni, strokovnjaki po končanem treningu svetujejo dodatek magnezija v kombinaciji z vitaminom B2. Znano je, da že 40 minut športne aktivnosti, na primer aerobike ali teka, podvoji potrebe po vitaminu B2, ki sodeluje pri pretvorbi maščob v energijo.

Krka, d. d.

Krkin izdelek Magnezij Krka 300, ki vsebuje magnezij v obliki magnezijevega citrata in vitamin B2, zadovolji dnevne potrebe po tem mineralu in tako poskrbi za dobro počutje.

Magnezij in vitamin B2 imata v telesu številne pomembne vloge in se v delovanju dopolnjujeta. Skupaj prispevata k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, sproščanju energije pri presnovi in normalnemu delovanju živčevja.

Kot prehransko dopolnilo je Magnezij Krka 300 primeren za vse, ki vas pestijo težave našega vsakdana – stres, utrujenost, izčrpanost in motnje v delovanju mišic. Za zadovoljitev dnevnih potreb po magneziju zadostuje že 1 vrečka granulata za pripravo napitka, pri povečani telesni aktivnosti pa se priporočata 2 vrečki na dan. Napitek ima prijeten okus po pomaranči in limeti, ne vsebuje konzervansov, umetnih barvil, arom in sladil. Magnezij Krka 300 je na voljo v lekarnah.

Krka, d. d.

Naročnik oglasa je Krka, d. d., Novo mesto.

 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo: