Šest let po opozorilu, da so kapljice MMS nevarne, jih ljudje še vedno kupujejo

''Kapljice MMS ljudi običajno pozdravijo v petih dneh. MMS so najboljša rešitev za vse bolezni tega človeštva. Niso zdravilo,'' kapljice opisujejo zagovorniki. Da kapljice MMS res niso zdravilo, ampak strup, ki lahko resno ogrozi zdravje, pa pravi stroka.

Že slabih šest let je, odkar je Svetovna zdravstvena organizacija opozorila pred kapljicami MMS, imenovanimi tudi čudežni mineral, vendar je njihova uporaba še vedno prisotna tudi v Sloveniji. Na spletu je mogoče najti veliko klepetalnic, kjer ljudje sprašujejo in pričujejo o njihovi uporabi. In medtem ko eni zdravljenje z omenjenimi kapljicami odsvetujejo, drugi govorijo o njihovih neverjetnih učinkih.

Za kakšne kapljice sploh gre? Na spletni strani antropozofija je zapisano, da gre za 28-odstotno raztopino natrijevega klorita, ki je zelo alkalna spojina. Ko pa ga aktiviramo, npr. s citronsko kislino, ga s tem nevtraliziramo, pri čemer se začne sproščati klorov dioksid. Ta pa pobije vse patogene v telesu.

Strup

Čudežno zdravilo ali strup?(fotografija je simbolična) (Foto: Thinkstock)

Kaj vse se skriva v mešanici, ki jo je moč kupiti tudi na spletu, so preverili tudi novinarji Al Jazeere. Dve steklenički, ena vsebuje 50-odstotno citronsko kislino, druga pa 25-odstotni natrijev klorit, so kupili pri prodajalcu v Mariboru. Ta je sicer že na začetku pojasnil, da ni zdravnik in da kapljic ne prodaja kot zdravilo, je pa kupcu posredoval navodila za uporabo. ''Zmešaš dve kapljici, iz vsake stekleničke eno, pustiš 30 sekund, da pride do reakcije, nato pa dodajaš vodo,'' je povedal. Paket dveh stekleničk stane 24 evrov, pomagale pa naj bi pri vseh boleznih, od gripe pa vse do aidsa.

Novinarji so steklenički odnesli na testiranje v laboratorij hrvaškega Inštituta za javno zdravje. Tekočini brez vonja in barve sta premešani skupaj ustvarili klorov diosid, ki je prostor napolnil z močnim vonjem klora. Ker je bila koncentracija klora tako visoka, je instrumenti niso mogli niti izmeriti. Tudi, ko so tekočino razredčili že dvestokrat, instrumenti koncentracije klora niso mogli izmeriti. Koncentracija klora je bila visoka tudi, ko so tekočino razredčili tisočkrat (2 grama klora na liter vode). To pomeni, 2.200-krat več klora na liter vode, kot je največ dovoljeno v bazenih.

Kljub omenjenim ugotovitvam, ki jasno kažejo na to, da so kapljice zdravju škodljive, pa jih številni starši dajejo svojim avtističnim otrokom, saj so prepričani, da je avtizem posledica parazitov v telesu in zasičenosti telesa s težkimi kovinami, vsako strokovno mnenje pa imajo za zaroto farmacevtskega lobija.

Uporaba izdelka MMS lahko resno ogrozi zdravje, zato naj ljudje ne nasedajo zavajajočim informacijam in naj izdelka ne kupujejo in ne uporabljajo.
JAZMP

K njihovemu mnenju je najverjetneje veliko prispevalo tudi predavanje makedonske zdravnice brez licence Sladjane Velkov, ki je v Sloveniji gostovala že večkrat. Prav ona je tista, ki je za zdravljenje avtizma predlagala prepovedan klorov dioksid, ki se sicer uporablja kot industrijsko belilo in razkužilo. Klorov dioksid je mogoče kupiti tudi v Sloveniji, čeprav je njegova prodaja nezakonita. Da bi se prodajalci izognili odgovornosti, ga prodajajo kot razkužilo za vodo.

Še enkrat velja namreč opozoriti, da Svetovna zdravstvena organizacija na MMS kapljice opozarja že od leta 2010. Istega leta je tudi slovenska Javna agencija RS za zdravila in medicinske pripomočke (JAZMP) prejela opozorilo povezano z uporabo MMS kapljic, ki nimajo dovoljenja za promet z zdravilom.

Z omenjene agencije so ponovno poudarili, da so navedbe zdravilnih oziroma čudežnih učinkov MMS (Miracle Mineral Soluton) kapljic na zdravje, kot so npr. učinki na zdravljenje sladkorne bolezni, avtizma, raka, izboljšanje imunskega sistema, strokovno popolnoma neutemeljene in zavajajoče. ''Poleg tega pa je natrijev klorit, ki ga te kapljice vsebujejo, lahko zelo škodljiv za zdravje. Je namreč močan oksidant, ki se uporablja kot sredstvo za beljenje in dezinfekcijo v kemični, veterinarski, tekstilni in papirni industriji ter na sanitarnem področju,'' so pojasnili.

Po podatkih, ki so na voljo, lahko uživanje natrijevega klorita povzroči draženje prebavnega trakta (slabost, bruhanje in driska), veliki odmerki pa vodijo do methemoglobinemije, pri kateri je zmanjšana sposobnost krvi za prenašanje kisika. ''Objavljeni so tudi podatki o smrtnih primerih zaradi uporabe MMS kapljic,'' še poudarjajo na JAZMP.

Tudi Direktor hrvaškega toksikološkega zavoda Zdravko Lovrić je jasen: ''Uporaba MMS kapljic lahko privede do smrti in trajne okvare številnih organov. Gre za nevarne kemikalije, ki v reakciji dajo še bolj nevaren klorov dioksid, zelo močan strup. Posledice dihanja lahko privedejo do endema pljuč in do blokade dihanja, kar pripelje do smrti.''

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 183
 
špicparkelc 16.02.2016 08:47:52
Akam, zelo malo veš o ESBL bakteriji. Packarija ima zelo malo pri tem. Seveda jo dobiš. Ko spustiš želvo v naravo, ki je prenašalec ESBL-a, jo dobiš zelo hitro. Ker ne pomaga nobeno sredstvo razen klora, ki bi ubil to bakterijo si pač zapečaten.Terarij lahko čistiš z vsemi "mavžami" , pa ne pomaga. Bakterija preživi 30 let in to lahko v nemogočih razmerah za to bakterijo ob popolni čistoči, pa preživi. Pomaga samo, če te odprejo in sperejo Tega pri meni niso storili in tudi nebi, ker je že nekdo rekel, če nisi bil to ti, da nas je itak preveč na svetu. Jaz takrat nič nisem mislil, da sem eden od odvečnih, ampak sem bil popolnoma sam na svetu. Preživel sem ker sem se boril SAM. Če ne bi bil na internetu vse dni in noči in iskal rešitev, bi ti danes ne težil in se ti opravičeval ker sem še tu in ti zajedam košček zemlje.
MeanMachine 16.02.2016 09:57:38
Patentiraj način odstranjevanja ESBL. Glede na to, da je ta trenutek ESBL v porastu boš milijonar do petka.
Več komentarjev