Novorojenček, ki so ga razglasili za mrtvega, a so na pogrebu ugotovili, da je še živ, ni preživel

Starši novorojenčka, ki so ga v zasebni kliniki v New Delhiju razglasili za mrtvega, a se je izkazalo, da je v resnici še živ, so strti. Otročiček namreč ni preživel. Zdravnika, ki sta pregledala novorojenčka in ga razglasila za mrtvega, so sicer že odpustili, bolnišnici pa grozi odvzem licence.

Indijski novorojenček, ki so ga po rojstvu pomotoma razglasili za mrtvega, saj se je čez več ur izkazalo, da je še živ, je umrl v bolnišnici, kamor so ga po srhljivem odkritju prepeljali starši.

Novorojenček

Da je otročiček še živ, so starši ugotovili šele na poti na pogreb. (Foto: iStock)

Indijka je rodila dvojčka že v 22. tednu nosečnosti, po rojstvu pa so zdravniki oba razglasili za mrtva. Ko so otroka starši peljali na pogreb, so ugotovili, da se v plastični vrečki eden od dvojčkov premika. Starši so otročička odpeljali v drugo zasebno kliniko v New Delhiju, kjer pa je pozneje umrl.

Zdravnika, ki sta pregledala novorojenčka in ga razglasila za mrtvega, so v bolnišnici v New Delhiju že odpustili, v preiskavo dogodka pa se je vmešala tudi vlada. Policija primer trenutno vodi kot nenaklepni umor, za kar je zagrožena kazen do sedem let zapora.

Drago zasebno zdravstvo, a polno zdravniških napak

Incident je pretresel Indijo in sprožil val nezadovoljstva, saj je to že drugi primer v zadnjih nekaj mesecih, ki kaže na slabo kakovost dragega zasebnega zdravstva v Indiji.

Če bo preiskava tega zadnjega primera pokazala, da je bolnišnica kriva malomarnega zdravja, ji bodo odvzeli licenco, je ogorčenim staršem obljubil minister za zdravje.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 4
Frane Šajn 15.12.2017 22:00:16
Pri nas bi zaprli starše ker si upajo klevetat zdravstvo in zdravnike.
Več komentarjev