Slovenka izdelala sončno kremo iz naravnih sestavin in brez nevarnih kemikalij

Da so sončne kreme pomemben branik pred premočnimi sončnimi žarki, je seveda znano. A je treba imeti tudi kakovostno kremo. Slovenka Nina Slapšak je za zaključek študija na Fakulteti za kemijo zapisala formulo za sončno kremo, ki je narejena samo iz naravnih sestavin, brez nevarnih kemikalij. In jo na Kemijskem inštitutu tudi izdelala.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 18
KlaraKLaaaarz 22.05.2017 19:56:08
18€ za 50ml je predrago,naravno pa tudi ni očitno .. sodium benzoate ? .... in to se šteje pod naravno kozmetiko ? svašta
KlaraKLaaaarz 24.05.2017 12:47:25
Natrijev benzoat in kalijev sorbat Kot zadnjo pikico na i velja pri konzervansih opomniti tudi na dvojico natrijevega benzoata (INCI: Sodium benzoate) in kalijevega sorbata (INCI: Potassium sorbate). Ne boste jih našli na nobenem seznamu »nevarnih sestavin« in drugih »izogibajte-se-straneh«, pa vendar bi jih osebno rada uvrstila med sestavine, na katere moramo biti pozorni. Obe sestavini spadata med konzervanse, dovoljene tudi v prehrambeni industriji. Dovoljena sta v naravni kozmetiki in sta seveda v skladu z mnogoterimi certifikati. Nista škodljiva za človeka in tudi ne za okolje. Kje torej tiči problem, se boste vprašali? Natrijev benzoat in kalijev sorbat povzročata ogromno alergičnih reakcij, še posebej pri ljudeh z občutljivo kožo – celo več alergij, kot prenekateri drugi sintetični konzervansi. Alergična reakcija ni takojšnja, temveč se pokaže šele po daljši uporabi. Daljša kot je izpostavljenost kože, večja je možnost alergične reakcije: izpuščaji, koprivnica, dermatitis itd. S prenehanjem uporabe izdelkov, ki vsebujejo natrijev benzoat in kalijev sorbat, alergija mine. IN ljudje ki pojma nimajo o sestavinah ki pišejo na izdelkih,in samo da se oglašujejo po 24ur in podobno mislijo da je pa to zdaj naravno. Naravne stvari se lahko zaužije kaj je pa po zakonu oglaševano kot naravna sestavina in kaj ne me pa ne zanima,se raje pozanimam na spletu pa mi vse pove kaj je škodljivo in kaj ne.
Več komentarjev