Oglasno sporočilo

Top 5 stvari, ki jih morate vedeti, če nosite očala ali leče

LJUDJE z dioptrijo lahko svojo težavo rešijo z očali, lečami ali lasersko korekcijo vida. Vse te metode imajo prednosti in slabosti, vsakdo pa se lahko skladno s svojimi potrebami po dogovoru z oftalmologom odloči za metodo, ki je zanj optimalna.

1. Ne glede na dioptrijo, minus ali plus, tako očala kot kontaktne leče omogočajo natančen vid. Z očali imate brezhiben vid naravnost naprej, do težav pa prihaja na obrobju zaradi izkrivljenosti slike in omejitev vidnega polja zaradi okvirjev očal. Naravnejši vid lahko dobite s kontaktnimi lečami, ker lahko oči premikate v vseh smereh, ne da bi bil vid pri tem oviran.

2. Če z očali ne ravnate pravilno, se lahko zlomijo, zvijejo, razširijo, stekla pa se lahko opraskajo. Poleg tega je tu seveda še težava z nenehnim menjanjem dioptrijskih in sončnih očal, ne smemo pa pozabiti niti na osebe, ki imajo dvoje dioptrijskih očal. Kar se tiče nošenja kontaktnih leč – če z njimi ne ravnate pravilno in se ne držite higienskih predpisov, so lahko posledice precej hujše kot le poškodovane leče; grozijo morebitne okužbe, vnetja ali posamezne oblike konjunktivitisa.

Optical Express - 1

3. Laserska korekcija vida je poseg, s katerim se z laserjem trajno in uspešno popravi kratkovidnost, daljnovidnost in astigmatizem. Z istim posegom se lahko odpravijo tudi hujše napake, vendar so za takšne korekcije potrebni laserji zadnje generacije. Uspešno se korigirajo dioptrija, astigmatizem, razlite slike, halo učinki, motnje pri nočni vožnji itd. Višje dioptrije se lahko znižajo, vendar do okoli 5 %. To se rešuje z dodatno korekcijo (seveda brezplačno), ker se razume kot del celotnega posega, bolnik pa je vnaprej seznanjen s to možnostjo. Poseg je povsem neboleč in traja okoli deset minut. Na svetu se je več kot 200 milijonov oseb odločilo za lasersko odpravljanje dioptrije.

4. Laserska korekcija vida se lahko v prvem trenutku zdi velik strošek. Vendar pa so se cene znižale in zdaj lahko izkoristite tudi razne ugodnosti, ki so na voljo. Tako je poliklinika Optical Express to pomlad pripravila neverjetne AKCIJSKE cene: poseben popust v višini kar 260€ na oko na vse iDesign metode!

Optical Express - 3

5. Laserje, ki jih NASA odobrava za korekcijo vida astronavtov (tehnologija IntraLase + CustomVue), na tem območju uporablja samo Optical Express – vodilni center za lasersko korekcijo vida v Evropi. Z uvedbo te tehnologije na hrvaški trg je Optical Express postavil visoke standarde pri laserski korekciji vida, zato ne čudi, da so zdaj šli še korak dlje – kot edini v regiji so predstavili revolucionarno tehnologijo iDesign, s katero se meri dioptrijo na petkrat več točkah kot pri dosedanji klasični tehnologiji wavefront. S to tehnologijo se vid korigira natančneje v primerjavi z očali, lečami ali standardnimi metodami laserske korekcije vida, mogoča pa je tudi korekcija veliko zapletenejše in višje dioptrije kot kdaj koli prej, celo pri tistih bolnikih, ki do zdaj niso bili kandidati za poseg. Vsi oftalmologi Optical Expressa so specialisti na področju refrakcijske kirurgije in so skupaj opravili več kot 2.000.000 operacij. Poleg tega jih vsakoletno preverja Mednarodni svetovalni odbor za medicino (International Medical Advisory Bord, IMAB), v katerega je včlanjenih nekaj vodilnih svetovnih kirurgov, strokovnjakov za refraktivno kirurgijo, med njimi pa je tudi Steve Schallhorn, nekdanji ravnatelj oftalmologije ameriške mornarice.

Osvojite brezplačno lasersko korekcijo vida in uživajte poletje z odprtimi očmi

Da bi to poletje uživali z odprtimi očmi in nadoknadili vse zamujeno zaradi dioptrije, smo za vas pripravili SUPER nagradni natečaj.

Optical Express - 2

Pošljite nam na opticalexpress.si@gmail.com svojo zgodbo o tem, kaj vse bi si želeli delati, a vam težave z dioptrijo to preprečujejo. Zaupajte nam, kako bi preživeli svoj dopust, katere aktivnosti bi si želeli poizkusiti, ampak  jih ne morete, saj vam vse to preprečujejo težave z očali, lečami in dioptrijo. Opišite nam, kako bi vaše življenje postalo lažje in hkrati lepše, saj vas dioptrija ne bi več ovirala pri vaših aktivnostih in bi le-te posledično postale nepozabne.

Vse vaše zgodbe bo prebrala strokovna žirija, ki jo sestavljajo vodja poliklinike in doktorji Optical Expressa.

Najboljšo zgodbo bomo nagradili z brezplačno korekcijo vida.

Naj bo to poletje nepozabno!

Optical Express - 4

Naročnik oglasa je Optical Express.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo: