V Španiji je 64-letna ženska rodila zdrava dvojčka

S porodnišnice v mestu Burgus na severu Španije so sporočili, da je 64-letna ženska rodila dvojčka. Deček in deklica, ki tehtata 2,4 in 2,2 kilograma, sta popolnoma zdrava. Mama, ki je zanosila z umetno oploditvijo, je leta 2012 rodila deklico, ki pa ji jo je socialna služba odvzela.

Porodnišnica v mestu Burgus na severu Španije je sporočila, da je 64-letna ženska rodila zdrava dvojčka, deklico in dečka. Bratec in sestrica sta na svet prišla s pomočjo carskega reza, so sporočili s tamkajšnje službe za stike z javnostjo. Zraven so objavili tudi posnetek rojstva.

Ženska, katere ime ni znano, je v ZDA zanosila s pomočjo zunajtelesne oploditve. Porod je potekal brez zapletov, tako z dvojčkoma kot materjo pa je vse v redu. Fantek tehta 2,4 kilograma, deklica pa 2,2, kilograma.

Ženska je sicer po poročanju časnika El Pais že leta 2012 rodila deklico, ki pa ji jo je socialna služba kasneje odvzela. Odraščala naj bi izolirana od sveta, bila slabo oblečena in imela slabo osebno higieno.

V zadnjih letih sta sicer po poročanju španskega dnevnika v Španiji še dve drugi ženski po 60. letu rodili zdrave otroke.

Znan je tudi primer nekaj več kot 70 let stare Indijke Daljinder Kaur, ki je lani rodila zdravega dečka.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 16
 
Mythra 16.02.2017 22:07:39
Burgos, ne Burgus!!!!
Več komentarjev