Z medicinsko sponko nad vraščene nohte

Vraščanje nohta je zelo pogost pojav, ki po navadi nastane zaradi nepravilnega striženja, preozkih čevljev ali poškodb nohta. Tak noht prične rasti močno vbočeno, njegovi robovi pa se vraščajo v nohtni kanal, kar povzroča hude bolečine in vnetja.

medicinska sponka

''Imela sem vnetje zaradi vraščanja in takrat je kar bolelo. Šla sem dvakrat v klinični center, da so mi odstranili del nohta in se to ni popravilo,'' pravi Nina, ki je preizkusila tudi medicinsko sponko. (Foto: Katja Benčina)

Prav s to težavo se je kar dve leti borila tudi 19-letna dijakinja Nina. ''Imela sem vnetje zaradi vraščanja in takrat je kar bolelo. Šla sem dvakrat v klinični center, da so mi odstranili del nohta, in se to ni popravilo,'' pravi Nina. Zato se je odločila za zdravljenje z medicinsko sponko, ki deluje tako, da nameščeni žički dvigujeta robove nohta iz nohtnega kanala. ''Ko namestimo sponko, pacient takoj občuti olajšanje, ker ni več bolečin. Ne pritiska več. S pomočjo vzmetenja stranske robove dvigne in je že to boljši občutek,'' pravi pedikerka Karmen Perko.

Ali je medicinska sponka pomagala dijakinji Nini, kako hitro se pravi rezultati pokažejo in kako je videti nameščanje sponke, pa si poglejte in preberite na spletni strani Vizita.si.
 

Prenesi v

Povezani članki

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 3
United10 12.06.2010 02:01:53
eni si jih pa pogrizejo na nogah .. hh
Več komentarjev