Šport

12. etapa Boonenu

Koebenhavn/Montpellier, 20. 07. 2007 08.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Svetovni prvak iz leta 2005 Belgijec Tom Boonen (Quick Step-innergetic) je dobil sprint 12. etape dirke po Franciji.

Vesel obraz Boonena, ko je pripeljal v cilj
Vesel obraz Boonena, ko je pripeljal v cilj FOTO: Reuters

12. etapa kolesarske dirke po Franciji, ki je potekala od Montpelliera do Castresa, je bil dolga 178,5 kilometrov. Drugo mesto je zasedel Nemec Erik Zabel, tretje pa zmagovalec četrtkove etape Južnoafričan Robert Hunter. Tadej Valjavec (Lampre-Fondital) je v cilj prišel v glavnini, tako da je obdržal 25. mesto v skupnem seštevku, v katerem še naprej vodi Danec Michael Rasmussen (Rabobank).

Rasmussena vrgli iz reprezentance

Michael Rasmussen
Michael Rasmussen FOTO: Reuters

Rasmussen pa je izgubil svoje mesto v reprezentanci, saj se je z vodstvom zveze sprl glede dopinških preizkusov. Rasmussen tako ne bo smel nastopiti na svetovnem prvenstvu in olimpijskih igrah. Danec si je pred izključitvijo iz reprezentance prislužil že kar nekaj opozoril, saj protidopinškim agencijam ni želel razkriti, kje in kako trenira, kar je bil za vodstvo danske zveze glavni razlog za izključitev.

"Ta primer smo vzeli skrajno resno in v kolesarski zvezi smo se odločili, da Michael ne bo več član naše ekipe, o čemer smo ga že obvestili 26. junija. Sicer gre za zaupne informacije, a vendar mora javnost vedeti, da se naša zveza zavzema za čistost v športu. Ne trdimo, da je Rasmussen pozitiven, a vendar vprašanja, ki pri tem nastajajo, odpirajo tudi to možnost," je povedal direktor danske kolesarske zveze Jesper Worne.

Na drugi strani se Rasmussen, ki vozi za nizozemsko ekipo Rabobank, zagovarja, da je dobil zgolj eno opozorilo in nikakor ne več.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.